מתכון למוסקה יוונית קלאסית בגרסה כשרה
מוסקה Musakka – מאפה חצילים ובשר בשכבות מהמטבח היווני מזכיר מאוד את הלזניה האיטלקית .
בשונה מהלזניה , המוסקה היא גרסה יותר קלילה כי היא כמעט ללא פחמימות והבסיס של שכבות של ירקות ולא פסטה.
השבוע הכנתי מוסקה מהירה והעלתי את שלבי ההכנה אצלי באינסגרם בסטורי. ממליצה לכם להצטרף
כיף ושווה שם ! עמוד האינסטגרם שלי
הגיעו אלי המון המון בקשות למתכון – אז צילמתי ושמרתי את הסירטונים שעלו באינסטגרם
וערכתי מתכון – קל ופשוט ממש כך !
זה רק נראה מסובך…
ממה מורכבת מוסקה יוונית קלאסית ?
שכבות של חצילים צלויים או מטוגנים לעיתים גם שכבת בסיס של תפוחי אדמה בתחתית, בין השכבות תערובת של בשר עסיסית,
והציפוי שכבת רוטב בשמל עשירה במקור היווני גם בגבינת פרמזן וחמאה , שכבת הבשמל תורמת לטעם ותפקידה גם “לקשור” ולשמור על עסיסיות המאפה.
בואו להכין פשטידת מוסקה יוונית קלאסית ממש בקלי קלות.
הירקות שאני שילבתי – חצילים, קישוא וגם פטריות טריות.
מוזמנים לשלב גם תפוחי אדמה צלויים בתחתית.
במקום לטגן אני צולה את פרוסות החצילים בתנור ,חוסך זמן ,עבודה וכמובן שמן.
מה מכינים? תבנית 20/20 אני מעדיפה פיירקס שאפשר להגיש ישירות לשולחן
המצרכים –
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול
גזר קטן
ענף סלרי קצוץ
חתיכה קטנה משורש סלרי
4 שיני שום
כפית אורגנו יבש
מעט שבבי צ’ילי לחריפות
400 גר’ עגבניות חתוכות דק (קופסה אחת )
2 חצילים חתוכים לחצי ופרוסים לעובי 2 ס”מ
קישוא אחד גדול פרוס עבה (לא חובה תוספת שלי )
חופן פטריות טריות חתוכות דק (לא חובה )
לרוטב בשמל פרווה –
3 כפות שמן זית (שמן רגיל )
כף גדושה קמח
חצי כוס שמנת לבישול צמחית
(שמנת אורז או אחרת)
חצי כוס מים או ציר ירקות או חלב שקדים
מלח ,פלפל שחור מעט אורגנו יבש, מעט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה –
מחממים תנור על 180 מעלות
- חותכים את החצילים , הקישוא ומניחים על נייר אפייה משומן היטב בתבנית.
- מכניסים לצלייה בתנור כ- 20 דקות עד שמזהיב מעט.
- מכינים את תערובת הבשר –
- מטגנים בצל עם שום .
- טוחנים במעבד מזון את הגזר והסלרי או קוצצים היטב. מוסיפים למחבת.
- משלבים את הבשר וצולים היטב.
- מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות ואת התבלניים.
- ממשיכים בבישול של כ- 20 דקות על אש יותר נמוכה.
- מערבבים מידי פעם .
- מכינים במקביל גם את רוטב הבשמל-
- מחממים את שמן הזית בסיר ומשלבים את הקמח , מערבבים במטרפה ומשלבים את הנוזלים- שמנת ומים. לאחר שהתערובת מסמיכה מורידים מהאש ומשלבים תבלינים.
- הרכבת המוסקה –
- מניחים בקרקעית התבנית שכבת חצילים.
- מעליה מניחים מחצית מתערובת הבשר.
- שוב שכבת חצילים (כאן אני הוספתי קישואים ופטריות )
- שוב מעל מניחים את הבשר הנותר.
- ומסיימים בשכבת חצילים אחרונה
- מצפים את החצילים בבשמל ומכניסים לאפייה 30-40 דקות עד שרואים צלייה יפה של המאפה מלמעלה.
- מגישים חם- אפשר לחתוך ואפשר פשוט להגיש עם כף גדולה ישירות לצלחת.
מוסקה – מתכון למוסקה יוונית קלאסית
עוד מתכונים בניחוח יווני
כל מה שאפשר להכין עם בשר בקר טחון – מבחר מתכונים
עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !