עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
מאפה פילו מהיר וטעים בצורה מרושלת , בלי צורך לקפל,לגלגל או לדייק .
הכנתי את המאפה לשבת בבוקר מכל מה שנשאר לי במקרר משבועות.
פתחתי את המקרר והוצאתי גבינות ,תרד, בצק פילו וחמאה
והכנתי סוג של פשטידה נהדרת וטעימה ב- 10 דקות הכנה .
מאפה פילו מרושל עם מה שנשאר במקרר משבועות
המצרכים –
בצק פילו שמרית
50 גר’ חמאה מומסת/שמן זית או ספרי שמן למרוח על העלים
תוציאו כל גבינה שיש לכם במקרר
אפשר להחליף בדומות
אני הכנתי עם
גביע קוטג’ / גבינה לבנה
100 גר’ גבינה צהובה מגורדת (גאודה,קצ’קבל,מוצרלה מה שיש)
100 גר’ גבינה מלוחה מפוררת – צפתית /בולגרית/פטה
250 גר’ תרד (אריזה בקופסה)אפשר מנגולד או המון עשבי תיבול אחרים
1/3 כוס שמנת מתוקה
מעט אגוז מוסקט מגורר
מעט פלפל שחור
ביצה
כף גדושה קמח
אופן הההכנה –
- מכינים את המלית –
- לקצוץ מעט את התרד ולחלוט (לחמם)במיקרו ולנקז מהנוזלים.
- להוסיף לתרד את הגבינות ,שמנת ,הביצה ,תבלינים והקמח ולערבב היטב.
- מכינים תבנית עגולה בקוטר 24-26
- משמנים את התבנית במעט חמאה ומניחים עלה אחד של פילו
- משמנים מעט את העלה ומניחים מעליו עוד עלה שכל פעם משאירים שוליים בצד אחר. וכך הלאה 5-6 עלים. תוכלו לראות הכל בסרטון מצורף
- מניחים את המלית מעל העלים
- ממשיכים לשים שכבות של עלים מרוחים בחמאה מעל המלית
- סוגרים את הקצוות של הבצק פנימה.
- מכניסים לאפייה של כ- 40-50 דקות עד שהמאפה מזהיב היטב .
מאפה נהדר וקל להכנה בלי הרבה הכנות .
מתכונים לשבת
פשטידות ומלוחים
רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?
קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ
גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !
Subscribe
Login
0 Comments