מאפה לשבת – בורקס בשר וחצילים חלומי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אם יש משהו טעים שכולם אוהבים זה צמת בורקס הבשר שלי.

השבוע לארוחת השבת שידרגתי את הבורקס והכנסתי גם פרוסות חציל קלוי,

עגבניה טרייה ועלי בזיליקום .

המאפה יצא ממש מופלא.

טעים , טעים אין אחד שלא אהב !

בצק דקיק במלית עשירה של בשר וחצילים – הכי טעים בעולם

השתמשתי בבצק עלים של שמרית שנמצא אצלי דרך קבע במקרר (ללא צורך בהפשרה)

אני מאוד אוהבת לעבוד איתו, הוא מספיק לי בדיוק למאפה אחד גדול ומשפחתי.

בצק עדין ולא כבד והוא על בסיס שמן – ללא מרגרינה .

המצרכים –

אריזה בצק עלים שמרית

300 גר’ בשר טחון טרי עם מעט שומן

בצל גדול קצוץ

חצי כוס כרשה קצוצה

2 כפות סלרי חתוך קוביות (רק הענף)

חציל גדול

עגבניה גדולה בשלה

חופן עלי בזיליקום קצוצים

מלח , פלפל שחור

מעט צ’ילי לחריפות

אופן ההכנה –

  • מכינים תחילה את החצילים –
  • קולפים את החציל ופורסים לאורך
  • מניחים עלי נייר אפייה משומן- מטפטפים שמן זית גם מעל ומכניסים לתנור עד שהחצילים מקבלים צבע שחום. מוציאים ומקררים.
  • מטגנים את הבצל והכרשה במחבת עד להזהבה ומשלבים גם את הבשר
  • צורבים את הבשר כמה דקות, מוסיפים תבלינים ומורידים מהאש
  • מקררים היטב
  • מכינים עגבניה פרוסה דק ועלי בזיליקום.
  • פותחים את הבצק
  • מסדרים במרכז את החצילים
  • מעל החצילים שמים את מלית הבשר ומעל הבשר את פרוסות העגבניה והבזיליקום.
  • סוגרים לצמה , מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
  • מעבירים לתבנית לאפייה של כחצי שעה 40 דקות עד שהמאפה מזהיב היטב.

וכך בדיוק תכינו אותו – כנסו לסירטון 

המאפה הכי אהוב על המשפחה פשוט מעדן !

מבחר ענק של מתכונים לארוחות השבת 

ואם אתם בעד בורקס –

אז קבלו מאגר מתכונים לבורקסים הכי שווים שיש 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments