לחמניות שמינייה מתוקות – לחמניות שמרים משגעות ורכות במילוי שוקולד, קינמון ואגוזים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

לחמניות שמינייה מתוקות – לחמניות שמרים משגעות ורכות במילוי שוקולד, קינמון ואגוזים

 

מאפי שמרים משגעים בצורת שמיניות

הכנתי מאפי שמרים יפייפיים בצורת 8.

קצת שינוי מהמאפים הרגילים , במקום להכין עוגה אחת או בבקה רגילה

מכינים מאפים אישיים שכיף לאכול ואפילו יותר כיף להגיש אותם לאורחים.

אז השבת תקחו את בצק השמרים שלכם ותכינו כאלה .

הסרטון עלה אצלי בעמוד האינסטגרם אתם מוזמנים להציץ 

להכנת כ- 8-10 לחמניות

או 2 עוגות

כמובן ישנה אופצייה עם נטורינה גם לפרווה !

המצרכים-

חצי קילו קמח

2 ביצים

כף שמרים יבשים (10 גר’)

1/3 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

חצי כפית מלח

100 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה

כ- 3/4 כוס חלב/מים

גרידה מלימון (לא חובה)

מילוי – אני ממליצה לגוון ולהכין בכל מיני טעמים

מכינים צלחת עם אגוזים טחונים ומעט קינמון

אפשר ממרחי שוקולד מוכנים מה שתרצו

או ממרח חלבה

או מילוי קינמון – לערבב יחד

50 גר’ חמאה/נטורינה מומסת

כף קינמון

חצי כוס סוכר חום

מילוי קקאו שקדים או אגוזים-  לערבב יחד

2 כפות קקאו

כפית קינמון

75 גר’ חמאה/נטורינה מומסת

100 גר’ אבקת סוכר

50 גר’ אגוזי מלך או שקדים טחונים

קורט מלח

אופן ההכנה –

בקערה המיקסר מערבבים שמרים עם כף מהסוכר וחצי כוס מהנוזל- קצת פושר בגלל שקר בחוץ.

לאחר 10 דקות השמרים תופחים .

מכניסים את שאר המרכיבים ולשים את הבצק לישה איטית של כ- 10 דקות כל אחד והמיקסר שלו. מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ,לשמן בצק גם למעלה בכף שמן. מכסים בניילון .

מתפיחים בחוץ כחצי שעה.

הבצק לא תופח הרבה בגלל שקר בחוץ.

אני ממליצה אחר כך להכניס את הבצק לילה למקרר.

מוציאים את הבצק ומחלקים ל-8 או 10 חלקים.

כל חלק מרדדים למלבן דק דק.

מורחים מילוי ומגלגלים לכרוכית .

נוצרת רצועה ארוכה שאותה פשוט מגלגלים לצורת 8 בקלות .

מניחים בתבנית על ניר אפיה להתפחה.

השיטה שלי להתפחה בחורף היא לחמם את התנור כמה דקות.

לסגור אותו ולחכות שקצת יתקרר. טמפרטורה של בין 20-30 מעלות כמו בקיץ אצלנו בחוץ.

ואז להכניס את התבנית עם המאפים לתנור כבוי (כמובן) אבל חמים .

התפחה עד שמכפיל נפח.

להוציא מהתנור. למרוח בביצה מערבבת עם קצת מים .

לחמם את התנור 180 מעלות .

להכניס לאפייה של כחצי שעה או עד שתראו אפייה יפה וזהובה גם בתחתית

מכינים בינתיים סירופ סוכר –

מבשלים חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים.

עד שממש מסמיך והופך לסירופ.

נוסיף כמה טיפות של לימון – וניל או רום.

כשמאפים יוצאים מהתנור מברישים בסירופ של הסוכר ומיד טובלים בצלחת עם האגוזים הטחונים.

 

כך מתקבל מאפה מטריף שקשההה לסרב לביס ממנו!

תכינו ותפתיעו את המשפחה לשבת הקרובה.

 

 

גולשים כאן לכל מתכוני השמרים שלי 

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments