
במיוחד כשהן יוצאות מהתנור – קשה לעמוד בפני לחמניה כזו.
הן מעולות לאירוח ובכלל לארוחות ערב מושקעות.
חנוכה מתקרב וחוץ מסופגניות ולביבות,
כשאני מארחת אני פותחת שולחן חלבי בדרך כלל, עם שלל סלטים ,
פשטידות ולחמניות שום כמובן.
אז איך מכינים כאלה לחמניות מושלמות ? ממש בקלות …
תכינו תבנית מלבנית בינונית
כמות ל- 20 לחמניות ביס
המצרכים-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים (10 גר’)
2-3 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
כפית מלח
כ- כוס וחצי מים
לרוטב שום-
3 -4 שיני שום כתושות
צרור עלי בזיליקום טרים קצוצים דק דק
1/4 כוס שמן זית
(אפשר גם אורגנו או פטרוזיליה)
אופן ההכנה –
בקערה המיקסר מערבבים שמרים עם סוכר ומים.
מניחים להתפחה כ- 10 דקות.
מנפים לתוך הקערה את הקמח ומוסיפים שמן ומלח.
מערבבים טוב ומפעילים את המיקסר לישה איטית 8-10 דקות.
לאחר הלישה, מניחים את הבצק מכוסה , להתפחה כשעה.
יוצרים מהבצק כדורים במשקל של כ- 40 גר’
מניחים על נייר אפייה משומן במעט שמן זית צמודים.
מתפיחים כחצי שעה 40 דקות (תלוי בטמפרטורה של החדר – בחורף צריך קצת יותר זמן )
מחממים לפני את התנור לטמפרטורה 190 מעלות.
מכניסים את הלחמניות לאפייה בערך חצי שעה עד שהן מזהיבות.
מערבבים את השום הכתוש עם הבזיליקום והשמן.
מוציאים את הלחמניות מהתנור ומברישים אותן ברוטב שום.
מחזירים לתנור לעוד דקה ואז מוציאים לקירור.
מתכונים לכל הלחמניות שלי
חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן לקבלת החוברת
פשטידות ומלוחים
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם