לחמניות מלוחות טעימות ומצוינות לאירוח.
טעמים נפלאים שמשתלבים בפה לביס מושלם.
הבצק הוא בצק של פוקצ'ה.
אני אוהבת להכין אותו מראש ולהכניס לקירור.
אפשר גם להכין באותו יום, אך להקפיד על התפחה טובה.
כך יוצא בצק אוורירי ורך.
בואו להכין, האורחים יתלהבו !
חצי קילו קמח רגיל/לחם
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כף שמן זית
כף מלח
כ- כוס וחצי מים
המילוי-
4-5 פלפלים בצבעים שונים (אפשר לשלב גם פלפל חריף למי שאוהב)
שן שום כתושה
כף שמן זית
גבינת קוטג' (משתמשים בערך בחצי קופסה)
50 ג"ר פרמזן מגורדת
100 ג"ר פטה עיזים מפוררת
אורגנו
פלפל שחור
הכנת הבצק-
מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתחילים בלישה איטית.
לשים 5-7 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק.
מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית.
מכסים בניילון ומשאירים להתפחה של כשעה בחוץ.
אני בשלב הזה מכניסה למקרר למנוחה של כמה שעות או יום.
הבצק הרבה יותר נוח לעבודה כשהוא קר.
הכנת הפלפלים-
מכניסים את הפלפלים לתנור על מצב גריל לצלייה של בערך 20 דקות.
הופכים אותם כך שיצלו טוב מכל הצדדים.
אפשר להכין את הפלפלים גם על המנגל או על פלנצ'ה.
לאחר שהפלפלים התקררו מעט, קולפים אותם וחותכים לרצועות.
מוסיפים לפלפלים שן שום כתושה כף שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור.
מניחים בצד לספיגת הטעמים לפחות רבע שעה.
מחלקים את הבצק ל- 2
מרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי של כחצי ס"מ.
מורחים 2-3 כפות קוטג',
מניחים את הפלפלים הקלויים מעל, מפזרים את הגבינות, ומתבלים באורגנו .
חותכים לרצועות ברוחב 2-3 ס"מ ומגלגלים לשבלול.
מניחים בתבנית על נייר אפייה .
מכסים ומתפיחים כשעה .
מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור מחומם מראש על 180 לאפייה של כחצי שעה עד 40 דקות.
מגישים את המאפה חם וטרי !
בתאבון 🙂
כנסו לדף של הבלוג בפייסבוק
מתנות קטנות התפריט היומי
בואו לעקוב אחרי גם באינסטוש