לביבות עדשים קינואה בורגול וירקות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לביבות עדשים קינואה ובורגול טבעוניות.

לביבות מדהימות בטעם נפלא.

הכנתי אותן מתערובת של עדשים ירוקות, קינואה טריו, בורגול וירקות.

טוחנים הכל במעבד מזון ומטגנים קלות בשמן.

יצאו ממש נהדרות ועשירות בערכים תזונתיים רבים 

מכילות סיבים תזונתיים,מינרלים,אשלן,אבץ ועוד .

 

 

 

בואו להכין לביבות עדשים קינואה ובורגול טבעוניות.

קל ופשוט להכנה,

 

 

המצרכים-

1/2 כוס בורגול

1/2 כוס עדשים ירוקות

1/3 כוס קינואה טריו/רגילה

2 בצלים קצוצים

3-4 שיני שום

גזר גדול מגורד

כרשה קטנה קצוצה 

חופן נדיב של ירוקים לפי טעם פטרוזיליה,שמיר בזיליקום.

פלפל ירוק חריף לפי טעם – לא חובה 

כפית כמון

פלפל שחור ,מלח 

2 כפות קמח חומוס

2 כפות קואקר

3 כפות מים

 

משרים את הבורגול,הקינואה במים רותחים כשעה לפחות.

את העדשים משרים לילה לפני, או לפחות 4 שעות.

מסננים היטב.

מרטיבים את הקוואקר עם המים.

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל והכרשה להזהבה קלה.

משלבים את הגזר המגורד.

מטגנים עוד 2-3 דקות .

מעבירים למעבד מזון-

עדשים,קינואה,בורגול,עשבי תיבול ירוקים,שום, בצל, קוואקר,קמח חומוס תבלינים ותערובת הגזר והכרשה.

טוחנים למחית חלקה.

משהים בצד כחצי שעה לספיגת הטעמים.

התערובת יוצאת מאוד דומה במירקם לתערובת פלאפל.

מחממים שמן במחבת כבדה (עדיף טפלון).

מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה יפה.

מגישים בתוספת טחינה ביתית וסלט ירקות .

זה מופלא 🙂 

 

בתאבון !

 

– לא רוצים לטגן ? שמנו נייר אפייה היטב, הניחו את הלביבות, טפטפו מעט שמן מעל והכניסו לאפיה

של כחצי שעה או עד הזהבה יפה.

 

 

כל המתכונים הטבעוניים שלי 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות