
הכנתי כרוכיות במילוי שקדים פריכות, שפשוט קשה להפסיק ולנשנש אותן
בצק פריך מעולה ומלית נהדרת
מכינים בצורת כרוכיות וחותכים לפרוסות
עוגיות מושלמות …
המצרכים –
הבצק –
200 ג”ר חמאה רכה
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים או חלב
3 כוסות קמח (420 גר’)
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות אבקת סוכר
מלית –
200 גר’ שקדים טחונים- קמח שקדים
150 גר’ אבקת סוכר
כפית מחית וניל או שקית סוכר וניל
כפית תמצית שקדים
גרידה מלימון או תפוז
ביצה
2 כפות חמאת שקדים (אם אין אז שימו חמאה רגילה או טחינה )
אופן ההכנה –
הבצק אפשר להכין במיקסר או ידנית .
לערבב יחד את כל המצרכים לבצק חלק.
לתת לבצק לנוח חצי שעה לפחות במקרר.
את המלית לערבב יחד הכל לתערובת חלקה .
לחלק בצק ל – 3
על נייר מקומח היטב , לרדד כל חלק למלבן.
למרוח את המלית על המלבן בעדינות
לגלגל לכרוכית
להניח על נייר אפייה
לחתוך לפרוסות לפני האפייה
לאפות 170 מעלות בערך חצי שעה עד שהכרוכיות יזהיבו ממש מעט