כרוב כבוש בייתי – מתכון לכרוב כבוש קל טעים ובריא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

כרוב כבוש בייתי ובכלל חמוצים בייתיים אני מכינה על בסיס קבוע.

זה אחד הדברים שהכי פשוט להכין אותם והתוצאה פשוט נהדרת.

חמוצים בכבישה בייתית הם בעצם פרוביוטיקה טבעית – חיידקים טובים למערכת העיכול

שמסייעים לבריאות הגוף ולחיזוק מערכת החיסון שלנו.

אז קדימה זה ממש קל להכין, זול וטעים.

מכינים צנצנות מעוקרות – לא גדולות.

(עיקור צנצנת – מניחים בסיר עם מים ,מביאים לרתיחה כ- 10 דקות  אחר כך מייבשים . הטבילה במים רותחים הורגת את הבקטריות והחידקים הלא רצויים).

ניתן להוסיף להחמצה גם גזר פרוס

המצרכים-

כרוב ירוק שטוף

גרגירי פלפל אנגלי

עלי דפנה

אפשר גם ענף סלרי פרוס

מלח

מעט שמיר

אופן ההכנה –

  • חותכים את הכרוב לרצועות דקות – אפשר ממש דק ואפשר גם יותר עבה.
  • ממלאים את הכרוב ממש בדחיסות לתוך הצנצנת כאשר מתבלים ב3-4 גרגירי פלפל אנגלי ,עלה דפנה ומעט שמיר. לשים למעלה חתיכה של כרוב גדולה יותר שתאטום ותדחוס את הכל.
  • מערבבים כפית מלח על כוס מים ושופכים לתוך הצנצנת עד שממלאים את כולה.
  • סוגרים היטב ומניחים על השיש במטבח.
  • בקיץ 5-6 ימים וזה מוכן ובחורף קצת יותר זמן.
  • מוזמנים להכנס לסירטון שעלה אצלי באינסטגרם – לוחצים כאן לעקוב אחרי 

 

 

 

כנסו כאן- מתכונים לכל העוגות שלי 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

תגובות

תגובות