כרוב כבוש בייתי – מתכון לכרוב כבוש קל טעים ובריא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

כרוב כבוש בייתי ובכלל חמוצים בייתיים אני מכינה על בסיס קבוע.

זה אחד הדברים שהכי פשוט להכין אותם והתוצאה פשוט נהדרת.

חמוצים בכבישה בייתית הם בעצם פרוביוטיקה טבעית – חיידקים טובים למערכת העיכול

שמסייעים לבריאות הגוף ולחיזוק מערכת החיסון שלנו.

אז קדימה זה ממש קל להכין, זול וטעים.

מכינים צנצנות מעוקרות – לא גדולות.

(עיקור צנצנת – מניחים בסיר עם מים ,מביאים לרתיחה כ- 10 דקות  אחר כך מייבשים . הטבילה במים רותחים הורגת את הבקטריות והחידקים הלא רצויים).

ניתן להוסיף להחמצה גם גזר פרוס

המצרכים-

כרוב ירוק שטוף

גרגירי פלפל אנגלי

עלי דפנה

אפשר גם

ענף סלרי פרוס

מלח

מעט שמיר

אופן ההכנה –

  • חותכים את הכרוב לרצועות דקות – אפשר ממש דק ואפשר גם יותר עבה.
  • ממלאים את הכרוב ממש בדחיסות לתוך הצנצנת כאשר מתבלים ב3-4 גרגירי פלפל אנגלי ,עלה דפנה ומעט שמיר. לשים למעלה חתיכה של כרוב גדולה יותר שתאטום ותדחוס את הכל.
  • מערבבים כפית מלח על כוס מים ושופכים לתוך הצנצנת עד שממלאים את כולה.
  • סוגרים היטב ומניחים על השיש במטבח.
  • בקיץ 5-6 ימים וזה מוכן ובחורף קצת יותר זמן.
  • מוזמנים להכנס לסירטון שעלה אצלי באינסטגרם – לוחצים כאן לעקוב אחרי 

 

 

 

כנסו כאן- מתכונים לכל העוגות שלי 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
איציק
2 years ago

שלום
א. אין צורך לשופך מים לצנצנת. בכרוב יש מספיק נוזלים שבמהלך ההתסה יפלטו וימלאו את הצנצנת. לכן נידרש ראשית ל”הכות” בכרוב בכלי גדול ואז להכניס לצנצנת ולהדק.
ב. לא שמים כפית.. זה כללי ולא מדויק. יש להוסיף 2% מלח על פי משקל הכרוב שימדד מראש.
בהצלחה