כל העוגיות מאותו בצק – מתכון לבצק פריך מושלם !
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
הכנתי את כל העוגיות האלה שבתמונה מאותו בצק .
בצק פריך מושלם שאני מכינה ממנו בדרך כלל מגולגלות
הפעם חילקתי ל- 3 ומכל חלק הכנתי עוגייה אחרת .
ככה יש מגוון עוגיות להתפנק עליהן בשבת ובכלל כיף שיש בקופסת העוגיות.
בצק מצוין קל ונוח לעבודה .
המצרכים-
*כוס אוניברסלית
4 כוסות קמח – 560 גר’
חצי שקית אבקת אפייה
200 גר’ חמאה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
שקית סוכר וניל
קורט מלח
רבע כוס סוכר
אופן ההכנה –
אפשר במיקסר או ביד .
מכניסים חמאה וסוכר למיקסר או למעבד .
מפעילים בפולסים ומוסיפים את שאר המצרכים .
לשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
לא ללוש יתר על המידה .
אפשר בקערה ידנית – מרככים קצת את החמאה .
לאחר שהתקבל בצק עוטפים ומכניסים לקירור.
עדיף כמה שעות.
מחלקים בצק ל- 3 או 4 ומכינים עוגיות .
על נייר אפייה מקומח פותחים לעובי דק וממלאים בכל מה שאוהבים .
הכנתי מגולגלות עם תמרים ,שוקולד ואגוזים.
המילוי שלי – ממרח תמרים , מעט ממרח שוקולד ,גרידה של תפוז, אגוזים וקינמון .
מגלגלים מכניסים את התבנית למקרר לרבע שעה , פורסים לפני האפייה.
אפייה של כ- 25 דקות 170 מעלות .
עוגיות פרח ריבה ועוגיות רחת לוקום .
כמובן אפשר כמעט כל עוגייה – גם מעמולים וכו’..
מתכונים לכל העוגיות שלי ולכל הרעיונות כאן