חמין מקרוני – סופריטו עוף עם מקרוני

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

חמין מקרוני – סופריטו עוף עם מקרוני

חמין מקרוני זהו אחד הסירים הכי טעימים שיש.

ממש מעט מצרכים , הכנה פשוטה והתוצאה הסופית פשוט – גן עדן של טעמים !

לסופשבוע האחרון לפני הפסח הכנתי חמין מקרוני נהדר.

סיר משפחתי מהמם- כהרגלי, אני משתפת את העוקבים שלי בסטורי בדף האינסטגרם שלי – מה מתבשל אצלי במטבח.

אל תפספסו במיוחד עכשיו שהתפנה לכם המון זמן פנוי בואו לעקוב כאן בקישור 

כל כך הרבה בקשות למתכון אז התיישבתי וכתבתי ! התמונות לא מתוכננות

אז ממש צילמתי במהירות.

4 מצרכים בסיסיים ומעט תבלינים –  הסוד הוא בבישול הארוך.

איך מכינים חמין מקרוני מושלם ?

המצרכים –

3-4 כרעים עוף (אפשר שוקיים)

בצל גדול פרוס

2-3 שיני שום חתוכות דק

2 תפוחי אדמה פרוסים

3/4 חבילה מקרוני (ספגטי עבה)

מלח, פלפל שחור

כף סוכר חום

אופן ההכנה –

מכינים סיר טפלון בגודל בינוני

  • מניחים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים.
  • מוציאים לצלחת וממשיכים לטגן גם את חתיכות העוף היטב ואחר כך מוציאים לצלחת.
  • מטגנים את הבצל היטב ומקרמלים אותו ע"י הוספה של כף סוכר חום.
  • מסדרים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה עם חלק מהבצל ,מתבלים  במלח ופלפל שחור
  • מעל שמים עוד בצל והעוף המטוגן ומוסיפים חצי כוס מים.
  • מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה
  • מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח ומבשלים את המקרוני כ- 10 דקות
  • מסננים מהמים ומשלבים לתוך הסיר עם העוף.
  • מכסים את הסיר עם מגבת וסוגרים עם המכסה.
  • מעבירים לאש הכי נמוכה לבישול של כ- 3 שעות
  • אפשר להניח על פלטת שבת.

הופכים את הסיר ומגישים לשולחן – החלק הכי אהוב עלי זה השרוף מלמטה – פשוט תענוג !

לוחצים כאן לקבלת מבחר ענק של מתכונים לשבת ולארוחת שישי 

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

" התפריט היומי" 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק "מתנות קטנות התפריט היומי" 

תגובות

תגובות