עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
חמין מקרוני – סופריטו עוף עם מקרוני
חמין מקרוני זהו אחד הסירים הכי טעימים שיש.
ממש מעט מצרכים , הכנה פשוטה והתוצאה הסופית פשוט – גן עדן של טעמים !
לסופשבוע האחרון לפני הפסח הכנתי חמין מקרוני נהדר.
סיר משפחתי מהמם- כהרגלי, אני משתפת את העוקבים שלי בסטורי בדף האינסטגרם שלי – מה מתבשל אצלי במטבח.
אל תפספסו במיוחד עכשיו שהתפנה לכם המון זמן פנוי בואו לעקוב כאן בקישור
כל כך הרבה בקשות למתכון אז התיישבתי וכתבתי ! התמונות לא מתוכננות
אז ממש צילמתי במהירות.
4 מצרכים בסיסיים ומעט תבלינים – הסוד הוא בבישול הארוך.
איך מכינים חמין מקרוני מושלם ?
המצרכים –
3-4 כרעים עוף (אפשר שוקיים)
בצל גדול פרוס
2-3 שיני שום חתוכות דק
2 תפוחי אדמה פרוסים
3/4 חבילה מקרוני (ספגטי עבה)
מלח, פלפל שחור
כף סוכר חום
אופן ההכנה –
מכינים סיר טפלון בגודל בינוני
- מניחים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים.
- מוציאים לצלחת וממשיכים לטגן גם את חתיכות העוף היטב ואחר כך מוציאים לצלחת.
- מטגנים את הבצל היטב ומקרמלים אותו ע”י הוספה של כף סוכר חום.
- מסדרים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה עם חלק מהבצל ,מתבלים במלח ופלפל שחור
- מעל שמים עוד בצל והעוף המטוגן ומוסיפים חצי כוס מים.
- מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה
- מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח ומבשלים את המקרוני כ- 10 דקות
- מסננים מהמים ומשלבים לתוך הסיר עם העוף.
- מכסים את הסיר עם מגבת וסוגרים עם המכסה.
- מעבירים לאש הכי נמוכה לבישול של כ- 3 שעות
- אפשר להניח על פלטת שבת.
הופכים את הסיר ומגישים לשולחן – החלק הכי אהוב עלי זה השרוף מלמטה – פשוט תענוג !
לוחצים כאן לקבלת מבחר ענק של מתכונים לשבת ולארוחת שישי
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
רוצים להיות מעודכנים ? מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק
” התפריט היומי”
הצטרפו לדף הפייסבוק “מתנות קטנות התפריט היומי”
Subscribe
Login
0 Comments