חיתוכיות שקדים נדירות – בטעם מרציפן – ללא קמח – ללא גלוטן !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

חיתוכיות שקדים פשוט נדירות – בטעם מרציפן עדין נמסות בפה.

ללא קמח , ללא גלוטן רק מעט מצרכים בוחשים ואופים

ממש קל להכנה .

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

 

 

רבים שואלים ומבקשים כמעט מידי שבוע – עוגות ללא קמח או על בסיס של קמח שקדים בלבד ,בלי תוספת של קמח אחר.

אז הנה זה מתכון נהדר טעים וקל

הכנתי את החיתוכיות בשבת האחרונה – ועוד באותו היום הכל נגמר ,

קשה , ממש קשה להסתפק רק בחיתוכית אחת…

תבנית 25/25 מרובעת לרפד תחתית בנייר אפייה

 

המצרכים-

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

75 גר’ חמאה מומסת

250 גר’ קמח שקדים

כפית אבקת אפייה

כפית עד כף תמצית שקדים – אני אוהבת אז שמתי כף-זה מדגיש את טעם השקדים.

חופן שקדים פרוסים דק מולבנים כ- 50 גר’

 

אופן ההכנה –

מקציפים את הביצים עם סוכר ומלח עד שהתערובת הופכת לתפוחה.

מורידים את פעולת המיקסר .

מוסיפים את הווניל, תמצית שקדים , החמאה המומסת ,גרידה של לימון ולבסוף קמח ואבקת אפייה.

לאחר שהתערובת אחידה מעבירים ומשטחים בתבנית.

מפזרים את השקדים המולבנים ומכניסים לאפייה בתנור 170 מעלות כ- 40 דקות.

מוציאים ומחלצים מהתבנית לאחר הקירור.

בוזקים אבקת סוכר וחותכים לקוביות.

אפשר לאחסן בקופסה המלצה שלי בקיץ להכניס לקירור.

 

*לפרווה תחליפו חמאה ב כ- 1/4 כוס שמן קוקוס (55 גר’) או שמן רגיל

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
יפה
3 months ago

מתכון מוצלח מאוד.מאמצת.מתאים מאוד לחולי סכרת.החלפתי את הסוכר בסוכר סוויטאנגו.יצא מהמם.תודה.