עוגייה מעולה שהכנתי השבוע בכמות גדולה וארזתי למשלוח לחיילים .
מציעה לכם גם להכין אותה וקצת לשדרג את העוגיות הרגילות שאתם מכינים.
היא כמובן הוכנה פרווה – עוגיות שנשלחות לחיילים או לכוחות הביטחון ובכלל תמיד תעדיפו להכין פרווה כך שיתאים לכולם.
התגעגעתי לעוגיות שמאוד אהבתי בילדות , אז הכנתי חיתוכיות ריבה פריכות .
אם יש לכם ריבות שהכנתם מפירות הקיץ זה מעולה להכנת העוגיות אם לא – השתמשו בריבה טובה ואיכותית.
כל ריבה תתאים – אדומה או כתומה.
להכנת העוגיות פרווה אני משתמשת בנטורינה בטעם חמאה שהיא התחליף המצויין שלי לחמאה כשאני מכינה קינוחים ובצקים פריכים פרווה ללא מוצרי חלב.
המצרכים-
200 גר’ נטורינה בטעם חמאה
2 כוסות וחצי קמח (360 גר’ )
כפית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
קורט מלח
1/4 כוס סוכר
ביצה
ריבה למריחה
תוספת לפירורים-
כפית קמח 2 כפות קמח שקדים + חופן אגוזי לוז גרוסים דק/אגוזי מלך
גרידה מלימון /תפוז
אופן ההכנה –
למעבד מזון מכניסים קמח ,סוכר, מלח, וניל , אבקת אפייה וקוביות נטורינה/חמאה.
מפעילים את המעבד בפולסים עד שמתקבל בצק פירורי.
מוסיפים את הביצה ומפעילים לעוד כמה פולסים עד שהבצק מתאחד.
מכניסים את הבצק לקירור .
כמה שעות או לפחות שעה.
מחלקים את הבצק ל- 2/3 ו- 1/3
לשליש מוסיפים את חופן אגוזי הלוז, קמח, קמח שקדים וגרידה של לימון , מפוררים עם הידיים לפירורים
מרדדים את הבצק הגדול על גבי נייר אפייה לעובי של ס”מ וקצת.
מורחים בנדיבות ריבה על כל שטח הבצק .
מפוררים את הבצק של הפירורים מעל הריבה.
מכניסים לתנור לאפייה 170 מעלות חצי שעה.
מוציאים וחותכים לקוביות , מפרידים את הקוביות ומכניסים לאפייה לעוד 5 דקות על 150 מעלות .
העוגיות מצויינות לאריזה ולמשלוח. נשמרות גם יותר משבוע בקופסה אטומה.
כאן באיזור השרון ניתן לתרום עוגות ,עוגיות ומאפים יבשים לאיסוף
ביום שישי 27/10 בין השעות 8:00- 12:00
איפה – הוד השרון
בית ספר בגין. המרכז הלוגיסטי. תהיה עמדת מסירה בצמוד.
מה להביא- חלות, עוגות, עוגיות, חטיפים, חטיפי אנרגיה, שתיה קלה.
מבחינת כשרות – במקרה של חלות/עוגות/עוגיות שמכינים בבית נא לסמן האם כשר/חלבי/פרווה (עדיף פרווה).
מציעה לחפש בכל עיר במוקד העירוני – יש נקודות איסוף כמעט בכל מקום.