חיתוכיות עוגיות ריבה פריכות נוסטלגיות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגייה מעולה שהכנתי השבוע בכמות גדולה וארזתי למשלוח לחיילים .

מציעה לכם גם להכין אותה וקצת לשדרג את העוגיות הרגילות שאתם מכינים.

היא כמובן הוכנה פרווה – עוגיות שנשלחות לחיילים או לכוחות הביטחון ובכלל תמיד תעדיפו להכין פרווה כך שיתאים לכולם.

 

התגעגעתי לעוגיות שמאוד אהבתי בילדות , אז הכנתי חיתוכיות ריבה פריכות .

אם יש לכם ריבות שהכנתם מפירות הקיץ זה מעולה להכנת העוגיות אם לא – השתמשו בריבה טובה ואיכותית.

כל ריבה תתאים – אדומה או כתומה.

להכנת העוגיות פרווה אני משתמשת בנטורינה בטעם חמאה שהיא התחליף המצויין שלי לחמאה כשאני מכינה קינוחים ובצקים פריכים פרווה ללא מוצרי חלב.

המצרכים-

200 גר’ נטורינה בטעם חמאה

2 כוסות וחצי קמח (360 גר’ )

כפית אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

קורט מלח

1/4 כוס סוכר

ביצה

ריבה למריחה

תוספת לפירורים-

כפית קמח 2 כפות קמח שקדים + חופן אגוזי לוז גרוסים דק/אגוזי מלך

גרידה מלימון /תפוז

אופן ההכנה –

למעבד מזון מכניסים קמח ,סוכר, מלח, וניל , אבקת אפייה וקוביות נטורינה/חמאה.

מפעילים את המעבד בפולסים עד שמתקבל בצק פירורי.

מוסיפים את הביצה ומפעילים לעוד כמה פולסים עד שהבצק מתאחד.

מכניסים את הבצק לקירור .

כמה שעות או לפחות שעה.

מחלקים את הבצק ל- 2/3  ו- 1/3

לשליש מוסיפים את חופן אגוזי הלוז, קמח, קמח שקדים וגרידה של לימון , מפוררים עם הידיים לפירורים

מרדדים את הבצק הגדול על גבי נייר אפייה לעובי של ס”מ וקצת.

מורחים בנדיבות ריבה על כל שטח הבצק .

מפוררים את הבצק של הפירורים מעל  הריבה.

מכניסים לתנור לאפייה 170 מעלות חצי שעה.

מוציאים וחותכים לקוביות , מפרידים את הקוביות ומכניסים לאפייה לעוד 5 דקות על 150 מעלות .

העוגיות מצויינות לאריזה ולמשלוח. נשמרות גם יותר משבוע בקופסה אטומה.

 

כאן באיזור השרון ניתן לתרום עוגות ,עוגיות ומאפים יבשים לאיסוף

ביום שישי 27/10  בין השעות 8:00- 12:00

איפה – הוד השרון

בית ספר בגין. המרכז הלוגיסטי. תהיה עמדת מסירה בצמוד.

מה להביא- חלות, עוגות, עוגיות, חטיפים, חטיפי אנרגיה, שתיה קלה.

מבחינת כשרות – במקרה של חלות/עוגות/עוגיות שמכינים בבית נא לסמן האם כשר/חלבי/פרווה (עדיף פרווה).

 

מציעה לחפש בכל עיר במוקד העירוני – יש נקודות איסוף כמעט בכל מקום.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments