חיתוכיות בצק פריך במילוי תפוחים בטעם של פעם – קינוח קל ומושלם לחג

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קינוח תפוחים הוא חובה בראש השנה ובכלל – כל עוגה או עוגייה עם תפוחים מתקבלת בברכה

ובאהבה בשולחן.

תפוחים ישנם תמיד בהישג יד וכעת בעונה שלפני החגים יש שלל תפוחים בשוק מכל הסוגים והכל טעים וטרי.

הכנתי קינוח שיהיה מושלם לחג – ממש עוגת תפוחים בטעם של פעם.

לכל אלה שקשה להם עם אפיה ומפחדים להכין עוגות

את הקינוח הזה אתם ממש יכולים להכין בקלות.

פתרון קל ומהיר לקינוח חגיגי בכלום עבודה .

בצק פריך במילוי תפוחים נפלא וטעים .

לאחר האפייה חותכים לקוביות ומגישים.

השתמשתי כאן בבצק פריך מצויין ומוכן של שמרית – נמצא בכל סופר במקרר – לא קפוא

מה שהופך את העבודה לממש קלה

המלית מכילה בעיקר תפוחים וכמובן גם דבש וקינמון

מלית פרווה והקינוח הוא גם פרווה וגם טבעוני – בקיצור מתאים לכל אורח שיבוא !

המצרכים-

בצק פריך

מתכון לבצק כאן 

מילוי תפוחים-

6-8 תפחי גרני סמיט (הירוקים)

רבע כוס סוכר

2 כפות דבש

3 כפות מים

כפית קורנפלור

כפית קינמון

גרידה מלימון

אופן ההכנה –

קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.

מעבירים לסיר עם הסוכר .

מחממים את הסיר ולאחר שרותח מעבירים לאש יותר נמוכה לבישול של כ- 20 דקות.

רצוי לערבב את התערובת בזמן הבישול.

לאחר שהתפוחים מאבדים נפח ומעט רכים , מערבבים מים עם קורנפלור ומוסיפים לסיר .

מבשלים עוד כ-2 דקות .

מורידים מהאש ומוסיפים קינמון וקליפת לימון.

מקררים ממש טוב את התערובת ,

פותחים את הבצק ומרדדים דק.

ומעבירים על ניר אפיה בתבנית של התנור.

מעבירים את התפוחים על מחצית הבצק .

אפשר את החלק השני של הבצק לחתוך עם חותכן מטריצה ואם אין

תחתכו עם סכין לדוגמה .

יש סרטון  תראו בדיוק איך הכנתי

מכניסים לאפיה בתנור 170 מעלות כ-30-40 דקות

לאחר האפייה מקררים ,בוזקים אבקת סוכר וחותכים לקוביות.

 

חיתוכיות תפוחים ממש כמו פאי תפוחים בטעם נפלא

 

חוברת – מתכונים לשבת ולראש השנה 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments