טראפלס שוקולד טבעוני וחטיפי שוקולד ללא אפייה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

טראפלס שוקולד טבעוני וחטיפי שוקולד ללא אפייה

חטיפים טעימים וקלים שאפשר להכין עם הילדים.

החטיפים הם מהירים ופשוטים להכנה  .

האמת שממש כיף להכין אותם כמו עבודות יצירה…

 

רעיון להעסיק לשעה קלה את הילדים שבחופשה.

בלי להפעיל תנורים בחום הגדול של הקיץ.

 

הכנתי כמה סוגים של חטיפים .

מה מכינים ? 

טבלאות של שוקולד – מריר,חלב ולבן,

דגני הבוקר שהילדים אוהבים –  מהם מכינים את החטיפים

ואם אפשר קצת לשדרג בריאות ,והילדים מסכימים , מה טוב.

הכוונה לתוספות כמו גרנולה, אגוזים ,שקדים,פירות יבשים וטחינה…

אז נתחיל בחטיף הראשון ובסיסי –

טראפלס שוקולד אגוזים וחלבה

200 גר’ שוקולד מריר

1/4 כוס טחינה גולמית

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים 

50 גר’ חלבה מפוררת

ממיסים את השוקולד במיקרו 

מוסיפים את הטחינה הגולמית

מעבירים לתבנית אינגלישקייק חד פעמית.

שוברים את האגוזים גס ומפזרים מעל ודוחסים מעט לתוך השוקולד.

מפזרים גם את פירורי החלבה מעל.

מהדקים מעט ומכניסים לקירור.

לאחר שהתערובת התמצקה אפשר לחתוך לקוביות ולהתענג 

חטיף מושלם – פרווה – טבעוני

 

החטיף הבא מורכב מקוקומן הכי פשוט

את החטיף הכנתי  שוב, פרווה- ללא מוצרי חלב עם שוקולד מריר

זה קינוח שיכול להתאים גם לפסח אם מכינים רק משוקולד ותוספות של אגוזים,

חמוציות, או דגני בוקר כשרים לפסח 

 

 

 

200 גר’ שוקולד מריר 

4 כפות טחינה גולמית 

שלוש ורבע כוסות קוקומן או קורנפלקס אחר אהוב

כמובן שאפשר ורצוי להוסיף חופן אגוזים גרוסים גס אם החטיף מיועד למבוגרים…

 

ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים.

מוסיפים את הטחינה בלי שהילדים יראו 🙂  הם לא ירגישו !!!

מכניסים את הקוקומן לתוך השוקולד ומערבבים בעדינות.

משטחים על נייר אפייה או בתבניות סיליקון קטנות.

מכניסים לקירור כחצי שעה. אפשר לקצר תהליך ולהכניס לפריזר לרבע שעה.

את החטיפים מאחסנים בקופסה במקרר.

ישנה אפשרות נוספת לטראפלס משגע – במקום קוקומן, לשלב לתוך השוקולד חצי כוס אגוזי מלך/פיסטוקים/אגוזי לוז קלויים,

חופן חמוציות וחופן צימוקים . לאחר הקירור לחתוך לקוביות יוצא מעולה .

החטיף השני חטיף מוזלי-

מכינים בקערה שתי כוסות ורבע של מוזלי/גרנולה – מפוררים מעט בידיים.

בקלחת קטנה מחממים חצי כוס סוכר , 50 גר’ חמאה/חמאת קוקוס לפרווה-טבעוני.

כאשר התערובת אחידה והסוכר נמס, מורידים מהאש ומשלבים

100 גר’ שוקולד לבן.

שופכים את התערובת על  המוזלי – (אפשרי גם קורנפלקס).

מעבירים לתבניות סיליקון או נייר אפייה בתוך תבנית מרובעת.

משטחים לעובי החטיף הרצוי- בערך ס”מ וחצי. 

מקררים וחותכים.

 

חטיף קוקוס מהיר-

150 גר’ קוקוס

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס שמנת מתוקה ( אפשר להחליף בקרם קוקוס או שמנת צמחית לפרווה – טבעוני )

שקית וניל

כף חמאה/שמן

 

מחממים בקלחת את המצרכים.

בוחשים עד שהתערובת הופכת אחידה והסוכר נמס ומסמיך מעט.

שופכים על הקוקוס .

מעבירים לתבניות סיליקון קטנות. מכניסים לקירור

ממיסים שוקולד מריר משלבים כפית שמן .

מכניסים את צורות הקוקוס שיצרנו לשוקולד – נעזרים בכף או מזלג.

מניחים על נייר אפייה ומכניסים לקירור – כמה דקות.

השוקולד מתקשה ונוצר חטיף מושלם לכל אוהבי הקוקוס 

 

חטיפי גרנולה נוספים שהכנתי –  למבוגרים 🙂

2 כוסות גרנולה

1/3 כוס אגוזים גרוסים ( אפשר לערבב כמה סוגים)

1/3 כוס סוכר

50 גר’ חמאה/שמן קוקוס

3 כפות דבש

שוקולד חלב ושוקולד לבן לקישוט

 

מחממים סוכר חמאה ודבש עד שהתערובת מסמיכה והסוכר נמס.

שופכים על הגרנולה והאגוזים.

מערבבים היטב ומעבירים לתבניות סיליקון קטנות או משטחים על נייר אפיה.

לאחר קירור – חצי שעה במקרר או כמה דקות בפריזר.

ממיסים שוקולדים בבן מארי או במיקרו ומזלפים מעל החטיפים.

מכניסים שוב לקירור לכמה דקות עד שהשוקולד מתקשה.

מחלצים מהתבניות. 

זה פשוט להכנה וטעים ! 

 

 

מבחר קינוחים טבעוני כאן 

מבחר מתכונים לקיץ – ללא אפייה 

כל מתכוני העוגיות שלי כנסו !  

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments