זו העוגה שלכם לשבת הקרובה – עוגת שקדים בציפוי פירות יער וקראמבל
בסוף שבוע האחרון הכנתי עוגה משגעת.
זו עוגה מהסוג של גם יפה וגם טעימה .
היא מרהיבה במראה וכל כך טעימה פשוט האורחים שלי השתגעו ממנה.
והכי כיף שקל להכין אותה .
והיא עוגת רושם מהממת.
בוחשים יחד הכל בקערה, מפזרים פירות יער מעל הבצק ,
למעלה מפזרים קראמבל ומסמרי שקדים.
והביס – אחד הטעימים.
השילוב בין השקדים ,המתיקות והחמיצות של פירות היער זה שילוב מושלם.
ממליצה בחום להכין את העוגה המדהימה הזו!
אפשרות לפרווה רשומה במתכון
המצרכים-
100 גר’ חמאה רכה או נטורינה לעוגה פרווה
חצי כוס סוכר (אוהבים מתוק תוסיפו עוד כף)
כפית מחית וניל (סוכר וניל)
קורט מלח
2 ביצים
גרידה מלימון
חצי כוס שקדים טחונים(קמח שקדים)
3/4 כוס קמח
חצי שקית אבקת אפייה
כפית ת. שקדים
לציפוי –
כוס פירות יער (אפשר קפואים או טריים)
כף גדושה סוכר
לקראמבל –
30 גר’ חמאה
חצי כוס קמח
3 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
קורט מלח
חופן מסמרי שקדים
אופן ההכנה –
מערבבים את פירות היער עם כף סוכר.
מפוררים את מצרכי הקראמבל לתערובת פירורית.
טורפים במטרפה חמאה/נטורינה עם סוכר וביצים.
מוסיפים בהדרגה את כל שאר המרכיבים ובוחשים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מעבירים לתבנית קפיצית 22 -20 מרופדת בנייר אפייה בתחתית.
מפזרים את פירות היער מעל העוגה.
מעליהם את הקראמבל ואז מפזרים חופן מסמרי שקדים.
מכניסים לאפייה של כ- 40 דקות 170 מעלות
הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-
מתנות קטנות האינסטגרם