זהירות זה ממכר ! – לחם קינמון נתלש

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

זהירות זה ממכר !  נחטף מהשולחן – לחם קינמון נתלש

הכנתי בשבת האחרונה לחם קינמון נתלש, עוגת שמרים בצורת כיכר לחם עם המון פיסות של בצק ומלית קינמון וגם פתיתי שוקולד – עוגה פשוט נפלאה.

מאפה משגע שרק מגישים לשולחן ומיד הוא מתחסל.

עדיף להגיש חם וטרי .פשוט משתגעים עליו.

ממש קל להכין .

בצק שמרים בסיסי ומלית של קינמון מתובלת – אפשר לשלב לתוכה גם שוקולד או אגוזים ,

שווה כל ביס הנאה צרופה !

מה שכיף במאפה נתלש – שאין צורך לחתוך למנות – העוגה כבר חתוכה מראש, תולשים פיסה וזוללים.

מכינים את העוגה בתבנית חלה – אינגליש קייק גדולה

כמובן שאם רוצים את העוגה פרווה אפשר להפוך בקלות –

נטורינה במקום חמאה – מים במקום חלב.

המצרכים-

חצי קילו קמח

25 גר' שמרים טריים או כף יבשים

1/3 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

125 גר' חמאה /נטורינה לפרווה (לחתוך לקוביות)

כחצי עד 3/4 כוס חלב/מים

חצי כפית מלח

2 ביצים

גרידה מחצי לימון

מילוי-

כף גדושה קינמון

3/4 כוס סוכר חום/רגיל

75 גר' חמאה/נטורינה מומסת

שוקולד מריר חתוך דק (50-100 גרם)

אופן ההכנה –

מניחים בקערת המיקסר את השמרים,

חלב/מים וכף סוכר ,מערבבים היטב ומתסיסים  כ- 10 דקות.

מוסיפים את שאר המרכיבים למיקסר ומתחילים בלישה כ- 10 דקות .

הבצק צריך לצאת רך ואפילו מעט דביק.אם חסר נוזלים מוסיפים טיפה.

מכסים את הבצק ומתפיחים כחצי שעה.

לאחר מכן מכניסים לקירור.

שעתיים לפחות מומלץ אפילו כמה שעות.

מחממים את התנור 180 מעלות טורבו

מוציאים את הבצק ומחלקים ל- 2.

מערבבים את מצרכי המלית לתערובת חלקה.

מרדדים כל חלק מהבצק למלבן גדול .

מורחים מחצית מהמלית . מפזרים פתיתי השוקולד .

חותכים את הבצק לקוביות גדולות (8 מכל מלבן)

אוספים את הקוביות אחת מעל השניה ומניחים בתבנית כשהן עומדות.

וכך עושים גת עם החלק השני.

נותנים לעוגה לתפוח במקום חמים כ 30-40 דקות.

מכניסים לאפייה 180 מעלות כחצי שעה או יותר עד שרואים אפייה טובה של המאפה.

מברישים במי סוכר –

חצי כוס מים

רבע כוס סוכר להרתיח ולהוסיף מעט מיץ לימון.

מגישים לשולחן כשהעוגה חמימה וטרייה – זה פשוט מטריף!

 

המון מתכונים שלי לעוגות שמרים 

מתנות קטנות באינסטגרם  – מצטרפים ועוקבים ! כל הסירטונים שם

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

"מתנות קטנות בלוג אוכל "

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ברווין
9 days ago

מזהירים אותנו בכותרת שזה ממכר. טוב, אז עדיף לא להכין ולהסתכן בהתמכרות.