עוקץ הדבורה היא עוגת חגי תשרי אצלנו – כל שנה אני מכינה אותה בתקופה הזו – אך לא רק, היא עוגה ממש יפה וחגיגית והטעם – גן עדן .
אני מכינה את עוגת עוקץ הדבורה או עקיצת הדבורה בגרסה קלה וטעימה , ללא שמרים !
העוגה היא כמו עוגת טורט רכה ועשירה .
בפנים קרם וניל שמורכב מקרם פטיסייר בשילוב שמנת – מה שנקרא קרם דיפלומט.
משקיעים עוד קצת עבודה אבל הקרם הזה שווה את כל הביס של העוגה והופך אותה לעוגה מדהירה עשירה וטעימה.
הציפוי משגע – קרמל דבש עם קפה ומלא אגוזי מלך יוצר את אחת העוגות היותר טעימות ושוות שיש.
הכנתי אותה ליום הולדת של אחד הבנים שלי, לפי בקשתו .
יצאה משגעת וטעימה וכבר הכנתי אותה שוב גם בגרסה פרווה והיא טעימה.
לגרסה פרווה מכינים קרם שמנת פרווה. (מוסבר במתכון)
ואם אתם ממש מתעצלים ולא רוצים להכין את קרם הדיפלומט-
תכינו עם שמנת מתוקה ואינסטנט – אבל אני ממש ממליצה לכם לנסות את הקרם העשיר יותר הוא משדרג את העוגה לרמה אחרת ובטעם אחר לגמרי.
בואו להכין עוגה מרשימה – חגיגית ומתאימה לחגי תשרי
איזה יפה ומלכותית – נכון ?
המלצה שלי להכין את העוגה יום או אפילו יומיים לפני מועד ההגשה– העוגה צריכה לספוג את הטעמים והקרם.
כנסו כאן לאינסטגרם שלי – לוחצים על עקוב – יש סירטון של העוגה
היא אחת הטעימות והמיוחדות שתכינו – עוגת עוקץ הדבורה והיא ממש מושלמת
המצרכים –
4 ביצים
3/4 עד כוס סוכר
קורט מלח
גרידה מלימון
כוס ורבע קמח תופח
1/2 כוס חלב/מיץ תפוזים
כפית מחית וניל/2 שקיות סוכר וניל
75 גרם חמאה מומסת /נטורינה לפרווה
לקרם דיפלומט-
כוס חלב
3 כפות סוכר
כפית מחית וניל/חצי מקל וניל או 2 שקיות סוכר וניל
2 כפות שטוחות קורנפלור (15 גר’)
ביצה
250 גר’ שמנת מתוקה 38% + כף אבקת סוכר
במידה ורוצים להכין פרווה –
מקציפים
שמנת צמחית
אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס מים או חלב צמחי
הציפוי –
1/4 כוס סוכר חום/דמררה
3 כפות דבש
50 גרם חמאה/נטורינה
כף נס קפה
1/3 כוס שמנת מתוקה /צמחית
כוס אגוזי מלך
אופן ההכנה –
הכנת הטורט- מקציפים חלבונים עם סוכר
בקערה נוספת מערבבים חלמונים עם חלב/מיץ, גרידה מלימון ,חמאה מומסת/נטורינה וקמח.
מעבירים מהקצף בהדרגה ומקפלים לתוך החלמונים .מערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה.
מעבירים לתבנית 24 קפיצית משומנת היטב.
אופים בתנור מחומם 175 מעלות כ- 40-30 דקות או עד שהעוגה יציבה במרכז.
מקררים היטב.
מכינים את קרם הדיפלומט (לפרווה יש קרם אחר רשום למעלה )
- מחממים 3/4 כוס חלב עם הסוכר והווניל בקלחת.
- ברבע כוס החלב שנותרה מערבבים את הקורנפלור ואת הביצה לתערובת אחידה
- מורידים את החלב החם מהאש ומחכים 2 דקות עד שיתקרר מעט.
- משלבים לתוכו את תערובת הקורנפלור והביצה תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מחזירים חזרה לאש בינונית וטורפים כל הזמן עד שמתקבל קרם סמיך.
- מורידים מהאש ומקררים היטב. מכניסים למקרר
- מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לתוכה את קרם הפטיסייר.
- חוצים את העודה באמצע ומורחים את הקרם בשכבה אחידה.
- מניחים את שכבת העוגה מעל.
- מכניסים לקירור.
- מכינים את הציפוי – מבשלים בקלחת את כל המרכיבים עד שהתערובת מסמיכה וכל הסוכר נמס.
- מעבירים את האגוזים פנימה ומכבים את האש.
- מזלפים את הצפוי מעל העוגה ומסדרים סביב את האגוזים.
- מכניסים שוב לקירור והתייצבות .
- העוגה טעימה לאחר כמה שעות אפילו יום שהיא סופגת היטב את כל הטעמים.
- תכינו אותה היא נפלאה !!!
חג שמח ושנה מבורכת וטובה