מתכון לעוגת עוקץ הדבורה – אחת הטעימות והמיוחדות שתכינו

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

עוקץ הדבורה היא עוגת חגי תשרי אצלנו – כל שנה אני מכינה אותה בתקופה הזו – אך לא רק, היא עוגה ממש יפה וחגיגית והטעם –  גן עדן .

אני מכינה את עוגת עוקץ הדבורה או עקיצת הדבורה בגרסה קלה וטעימה , ללא שמרים !

העוגה היא כמו עוגת טורט רכה ועשירה .

בפנים קרם וניל שמורכב מקרם פטיסייר בשילוב שמנת – מה שנקרא קרם דיפלומט.

משקיעים עוד קצת עבודה אבל הקרם הזה שווה את כל הביס של העוגה והופך אותה לעוגה מדהירה עשירה וטעימה.

הציפוי משגע – קרמל דבש עם קפה ומלא אגוזי מלך יוצר את אחת העוגות היותר טעימות ושוות שיש.

הכנתי אותה ליום הולדת של אחד הבנים שלי, לפי בקשתו .

יצאה משגעת וטעימה וכבר הכנתי אותה שוב גם בגרסה פרווה והיא טעימה.

לגרסה פרווה מכינים קרם שמנת פרווה. (מוסבר במתכון)

ואם אתם ממש מתעצלים ולא רוצים להכין את קרם הדיפלומט-

תכינו עם שמנת מתוקה ואינסטנט – אבל אני ממש ממליצה לכם לנסות את הקרם העשיר יותר הוא משדרג את העוגה לרמה אחרת ובטעם אחר לגמרי.

בואו להכין עוגה מרשימה – חגיגית ומתאימה לחגי תשרי

איזה יפה ומלכותית – נכון ?

המלצה שלי להכין את העוגה יום או אפילו יומיים לפני מועד ההגשה– העוגה צריכה לספוג את הטעמים והקרם.

כנסו כאן לאינסטגרם שלי – לוחצים על עקוב – יש סירטון של העוגה 

היא אחת הטעימות והמיוחדות שתכינו – עוגת עוקץ הדבורה והיא ממש מושלמת

המצרכים –

4 ביצים

3/4 עד כוס סוכר

קורט מלח

גרידה מלימון

כוס ורבע קמח תופח

1/2 כוס חלב/מיץ תפוזים

כפית מחית וניל/2 שקיות סוכר וניל

75 גרם חמאה מומסת /נטורינה לפרווה

לקרם  דיפלומט-

כוס חלב

3 כפות סוכר

כפית מחית וניל/חצי מקל וניל  או 2 שקיות סוכר וניל

2 כפות שטוחות קורנפלור (15 גר’)

ביצה

250 גר’ שמנת מתוקה 38% + כף אבקת סוכר

 

במידה ורוצים להכין פרווה –

מקציפים

שמנת צמחית

אינסטנט פודינג וניל

3/4 כוס מים או חלב צמחי

הציפוי –

1/4 כוס סוכר חום/דמררה

3 כפות דבש

50 גרם חמאה/נטורינה

כף נס קפה

1/3 כוס שמנת מתוקה /צמחית

כוס אגוזי מלך

אופן ההכנה –

הכנת הטורט- מקציפים חלבונים עם סוכר

בקערה נוספת מערבבים חלמונים עם חלב/מיץ, גרידה מלימון ,חמאה מומסת/נטורינה וקמח.

מעבירים מהקצף בהדרגה ומקפלים לתוך החלמונים .מערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה.

מעבירים לתבנית 24 קפיצית משומנת היטב.

אופים בתנור מחומם 175 מעלות כ- 40-30 דקות או עד שהעוגה יציבה במרכז.

מקררים היטב.

מכינים את קרם הדיפלומט (לפרווה יש קרם אחר רשום למעלה )

  • מחממים 3/4 כוס חלב עם הסוכר והווניל בקלחת.
  • ברבע כוס החלב שנותרה מערבבים את הקורנפלור ואת הביצה לתערובת אחידה
  • מורידים את החלב החם מהאש ומחכים 2 דקות עד שיתקרר מעט.
  • משלבים לתוכו את תערובת הקורנפלור והביצה תוך כדי ערבוב מתמיד.
  • מחזירים חזרה לאש בינונית וטורפים כל הזמן עד שמתקבל קרם סמיך.
  • מורידים מהאש ומקררים היטב. מכניסים למקרר
  • מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לתוכה את קרם הפטיסייר.
  • חוצים את העודה באמצע ומורחים את הקרם בשכבה אחידה.
  • מניחים את שכבת העוגה מעל.
  • מכניסים לקירור.
  • מכינים את הציפוי – מבשלים בקלחת את כל המרכיבים עד שהתערובת מסמיכה וכל הסוכר נמס.
  • מעבירים את האגוזים פנימה ומכבים את האש.
  • מזלפים את הצפוי מעל העוגה ומסדרים סביב את האגוזים.
  • מכניסים שוב לקירור והתייצבות .
  • העוגה טעימה לאחר כמה שעות אפילו יום שהיא סופגת היטב את כל הטעמים.
  • תכינו אותה היא נפלאה !!!

חג שמח ושנה מבורכת וטובה

דף הפייסבוק של הקהילה שלי  – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי

בחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments