מתכון לגעפילטע פיש – גפילטפיש
גפילטע פיש הוא כוכב השולחן אצלנו בחגים ,ראש השנה ופסח, מחכים לו מחג לחג. מאכל חגים מסורתי מטבח יהודי אשכנזי – אך שונה בטעמים בין פולני לרומני להונגרי וכו’ כל אחד מבשל שונה – בעיקר כמויות הסוכר המלח ופלפל שחור משתנים.
אצלנו אוהבים את הגפילטע עם הרבה פלפל שחור .
לפני שנים כשאמא הייתה מכינה את הדג לחג – דג אחד היא הייתה פורסת לפרוסות ובתוכו הייתה שמה את הקציצה.
גפילטע – ממולא פיש – דג , קציצת הדג הייתה מונחת בתוך פרוסת הדג.
ברבות השנים לאחר שאבא נפטר, לא היה מי שיאכל את פרוסות הדג בצורה הזאת , תפקיד ההכנה עבר אלי ואני מכינה רק את הקציצות .
כדאי לקנות את הדג שבוע שבועיים לפני החג.
אם מוכר הדגים יהיה נחמד – בקשו ממנו לפלט לכם את הדגים לפילה ללא עצמות. וללא עור.
ואל תאמינו לכל אלה שאומרים טעים עם העור והעצמות …
בתבלינים שהוספתי מלח, פלפל וסוכר אפשר לשחק לפי טעמכם האישי,
המתכון הוא מתכון של אמא שלי היקרה שרה . מתכון שעובר מדור לדור.
הכי מסורתי שיש.
מתכון לגפילטע פיש מתאים כמובן גם לפסח פשוט את פרוסות הלחם מחליפים ב 2-3 כפות קמח מצה
מתכון גפילטע פיש מושלם !
בואו להכין ,
המצרכים לכ- 30 קציצות
1 ק”ג פילה קרפיון טחון ללא עור ועצמות
2 ביצים
3 בצלים
2 פרוסות חלה או לחם רטובות סחוטות
כפית פלפל שחור
כפית גדושה מלח
כף גדושה סוכר
5 כפות קמח מצה
לציר- עצמות וראש הדג
1 בצל קוביות
1 ענף סלרי חתוך
2 גזרים פרוסים
מלח, פלפל, ומעט סוכר
יאפשר לשלב לרוטב גם 2-3 גרגרי פלפל אנגלי ועלה דפנה
אופן ההכנה-
טוחנים את הדג במטחנה ביתית ,
ביחד עם הדג, לטחון גם את הבצלים והחלה/לחם.
גם מעבד מזון משוכלל עושה את העבודה מצויין.
להעביר את התערובת לקערה , לשלב את התבלינים והביצים.
לערבב היטב ולהוסיף את הקמח. לבדוק ולתקן תיבול לרמה של מליחות ומתיקות שאתם אוהבים.
ולהשאיר את התערובת מכוסה במקרר כשעה לפחות לספיגת הטעמים.
הכנת הציר-
להרתיח בסיר רחב ושטוח מים -בגובה של כ- חצי סיר. אם רוצים רוטב ג’לטיני-
מבשלים תחילה את הראש והאידרה. לאחר כחצי שעה,
מסננים את הציר,
ומוסיפים את הגזר , סלרי,בצל ותבלינים.
כאשר הציר רותח אפשר להוסיף את הקציצות לסיר
לכסות את הסיר ולהעביר ללהבה נמוכה לבישול של כ- שעה וחצי
בתאבון 🙂
חג שמח, שנה מתוקה !
גליפטע פיש עם חזרת (חריין) ממש כמו של סבתא
גפילטע 😍המתכון כאן http://matanot-ktanot.co.il/%D7%92%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%98%D7%A2-%D7%A4%D7%99%D7%A9/
פורסם על ידי מתנות קטנות התפריט היומי ב- יום שישי, 30 במרץ 2018
מתכון לגעפילטע פיש – גפילטפיש
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
בגפלטע פיש של פסח אין לחם. יש רק קמח מצות, מלח, פלפל מעט סוכר, ביצים,מעט פטרוזיליה קצוצה,גזר. בציר יש העצמות והראש ,בצל, פרוסות גזר,פטרוזיליה, מלח ,פלפל, מעט סוכר.מבשלים על אש קטנה כ שעתיים.
כתבתי – ברור שבפסח משתמשים בקמח מצה ,אני לא שמה פטרוזיליה זה עיניין של טעם