ארוחת חזה עוף לייט עם סטייק כרוב.
סטייק כרוב צלוי זה אחד הדברים הכי טעימים שקיימים.
אם עדיין לא הכנתם אז כדאי לכם פשוט לרוץ ולהכין.
באמצע השבוע אנחנו משתדלים לשמור על ארוחות שפויות
מעט קלוריות אבל עם הרבה טעם .
יובל פינק אותנו השבוע בארוחה נהדרת של חזה עוף צלוי ועסיסי עם סטייק כרוב משגע
שהוגש עם ויניגרט עלי גפן מטורף שנתן המון טעם
איך מכינים ?
הכנת סטייק כרוב –
כרוב בינוני פרוס לפרוסות בעובי 2-3 ס”מ
מלח גס
שמן רגיל/זית
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה –
צולים את פרוסות הכרוב במחבת עם מעט שמן להשחמה משני הצדדים.
מניחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ- 40 דקות
ויניגרט עלי גפן-
חצי כוס שמן רגיל
חופן עלי גפן חלוטים
כפית בצל קצוץ
כפית חרדל
כפית חומץ תפוחים
4-5 צימוקים בהירים קצוצים
הכנת הויניגרט-
מכניסים למעבד מזון או בלנד את השמן עם עלי הגפן והבצל.
טוחנים היטב.
מסננים את השמן
מוסיפים את שאר המרכיבים
מערבבים לקבלת רוטב הומוגני.
הכנת חזה העוף – לייט וטעים – רך ועסיסי!
2-3 חזות עוף שלמים חצויים
מלח, פלפל שחור מעט פפריקה
מחממים מחבת עם כף שמן זית
צולים כ – 2 דקות מכל צד
מעבירים לתנור 200 מעלות לעוד 10 דקות צלייה.
מוציאים ופורסים.
הגשה –
פורסים את סטייק הכרוב ומזלפים מעליו מעט מהויניגרט או שמן זית
פורסים את חזה העוף ומגישים את המנה !
מנה של מסעדה בשעה עבודה
לייט טעים ומיוחד
תודה ליובי האלוף שמפנק אותנו בארוחות שוות.
במה ניתן להחליף את עלי הגפן לדעתך? האם מנגולד או בצל ירוק? לוויניגרט.