עוגיות מגולגלות במלית של פרג ואגוזים זה הרבה יותר טעים מאוזני המן – תאמינו לי
מי שמכור לפרג מקבל מנה נאה מאוד של פרג בכל עוגייה.
בצק משגע ומלית שהיא חלום !
בואו להכין כחלק ממשלוח הפורים שלכם.
מצרכים-
לבצק-
200 ג”ר חמאה רכה
1/3 כוס שמן
1/2 כוס חלב
450 גר’ קמח +כ- 50 גר’ לקימוח משטח העבודה
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
שקית סוכר וניל
כף סוכר
גרידה מלימון – לא חובה
מלית פרג-
100 ג”ר פרג
1 כף קורנפלור
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
25 גר’ חמאה
כפית גרד לימון
רבע כוס אגוזים טחונים גס
אופן ההכנה –
את מלית הפרג –
להניח בסיר חלב ,פרג, סוכר, וקורנפלור לבשל על אש קטנה כמה דקות עד שמסמיך.
להוריד מהאש להוסיף חמאה וגרד לימון. לקרר עדיף במקרר .
לאחר שהתקרר קירור מלא ! למרוח על הכרוכית.
נכין בצק – אני מערבב ולשה ביד את כל המרכיבים.
להכניס למקרר לחצי שעה לפחות.
לחלק ל-4
המלית של הפרג תספיק ל- 2 כרוכיות
מרדדים למלבן
מורחים מלית ומגלגלים.
מניחים בתבנית ומסמנים עם סכין וחותכים מעט לפרוסות – לא עד הסוף.
מכניסים לאפייה 175 מעלות כחצי שעה.
בגמר האפייה לאחר כ-5 דקות אפשר לחתוך את העוגיות.
ולאחר קירור לבזוק אבקת סוכר.
עוגיות מגולגלות פרג משגעות !
מצטרפים לקבוצת ווטסאפ מתכונים – ישירות לנייד
לחצו כאן לקבלת מבחר ענק של מתכוני עוגיות
מאגר ענק של מתכונים לפורים
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ? – מתכוני פורים מתוקים חדשים בדרך אז כדאי !!!
היי. תודה רבה על המתכון שנראה מעולה. שתי שאלות לי ברשותך. 1- האם ניתן להכין מהבצק הזה חיתוכיות עם ריבה. 2- איזה עוד מילוי ניתן למלא למי שלא אוהב פרג. תודה רבה על תשובתך
את יכולה במקום פרג למרוח ממרח תמרים ששמת לו מעט קינמון וציפורן לא חייב.מעל לפזר אגוזים קצוצים.ואז לגלגל לשים בתבנית לעשות סימני חיתוך לחתוך בסוף האפייה. בהצלחה.
כמובן כל מלית תמרים ריבה חלבה וכו…
היי, רק רוצה לוודא. מדובר על כוס מדידה סטנדרתית של 240 מ”ל ?
כן