עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
בורקס מים – סו בורק בטורקית – Su böreği
המאפה הכי טעים שהכנתי בורקס מים , סו בורק בורק טורקי – לא משנה איך תקראו לזה,
זה טעים ברמות, פשוט מאפה אלוהי !
סו בורק או בורקס מים, הוא אחד מסוגי הבורקס הטורקיים.
זהו בורקס הרחוב הטורקי המפורסם והוא ממש לא הבורקס שאנחנו מכירים.
תשכחו מכל הבורקסים שאכלתם עד עכשיו נוטפים מרגרינה וכל מיני שומנים בלתי אכילים!
את הבורקס הטורקי סו בוריק, מכינים במגש מלבני גדול – חותכים לריבועים , ומגישים חם חם.
יש כמה גרסאות לסו בורק הטורקי , בורקס מים.
הגרסה המסורתית של המאממות הטורקיות, היא הכנת בצק בייתי,שעשוי מביצים וקמח ממש כמו בצק של פסטה. פותחים אותו ליריעות דקות דקות מבשלים במים ואז מכינים את המאפה בשכבות. כאן תוכלו לראות סירטון הכנה .
גרסה שניה להכנת הבורק היא עם עלי יופקה.
היופקה הם עלי פילו טורקיים משובחים שקשה להשיג אותם כאן בארץ,
לכן התאמתי את המאפה לבצק הקיים בסופרים אצלנו. בצק פילו רגיל – מה שנקרא – הגרסה הישראלית .
מה שמיוחד בבורקס מים, שהשכבות הפנימיות של הבצק יוצאות רכות ורטובות בדומה ללזניה,בשילוב הגבינה והתרד בכמות נאה
ושכבה חיצונית זהובה וקרנצ’ית, נוצר מאפה פשוט מושלם וממכר.
במלית השתמשתי בשילוב של גבינות –
בולגרית ועיזים מעודנת, וכן מוצרלה לאיזון המליחות.
זאת לא הכנה רגילה של עלי פילו מרוחים בחמאה או שמן –
את עלי הפילו טובלים בתערובת ביצים שהיא מרטיבה את העלים וגורמת להם להיות רכים גם אחרי האפייה.
בגלל שעלי הפילו שלנו הם דקים ושונים מעלי היופקה ,
אני עבדתי כל פעם עם שני עלים צמודים כעלה אחד.
הכנתי לכם גרסה ממש קלה להכנה ,כך שתוכלו לשלב בארוחת שבועות הקרובה,
הכנה פשוטה והתוצאה פשוט מופלאה .
מבטיחה לכם שאם תנסו, תצליחו !
לעבודה , בואו להכין בורקס מים בורק טורקי מטורףף !
איך מכינים בורקס מים – בורק טורקי ?
המצרכים –
חבילה גדולה של עלי פילו 500 גר’ מופשרת לילה במקרר
או עלי יופקה
תערובת ביצים שבה טובלים את העלים-
3 ביצים
כוס חלב
3/4 כוס מים
150 מ”ל שמן (כחצי כוס)
50 גר’ חמאה מומסת
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית סוכר
המלית –
200 גר’ גבינה בולגרית או צפתית
125 גר’ גבינת פטה עיזים
400 גר’ תרד טרי בשרני שטוף וחתוך גס – לא לחלוט את התרד !
50 גר’ מוצרלה מגורדת / קשקבל
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה-
מכינים בקערה אחת את מלית התרד וגבינות- מפוררים את הגבינות ומערבבים ביחד עם התרד לתערובת אחידה.
בקערה נוספת – טורפים את הביצים עם שאר המרכיבים לתערובת נוזלית אחידה.
את עלי הפילו מוצאים למקרר לילה לפני ההכנה – הם צריכים להיות מופשרים.
מכינים תבנית משומנת היטב .
לוקחים 2 עלים צמודים – (אל תנסו עם עלה אחד – זה מתפרק ) ומניחים על קרקעית התבנית. מפזרים מעל 3-4 כפות של תערובת הביצים כך שכל הבצק נרטב ומכוסה.
לוקחים 2 עלים נוספים צמודים וטובלים בתוך תערובת הביצים ומיד מסדרים בתבנית מעל העלה שבתחתית.
מפזרים חצי מתערובת המילוי ושוב חוזרים על פעולת הבצק – טובלים שני עלים צמודים , בתערובת הביצים ומניחים מעל התרד והגבינות.
שוב מפזרים את המלית הנותרת ואז מסיימים בשתי שכבות של בצק .
את השכבה האחרונה מסדרים יפה ומישרים, מפזרים מלמעלה את שארית רוטב הביצים.
חותכים את המאפה לריבועים לפני האפייה.
המאפה צריך לשהות במקרר כחצי שעה לפחות (אפשר יותר) לפני האפייה, כדי שהבצק יספוג את הנוזלים היטב.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים לאפייה של כ- 50 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה מלמעלה.
מגישים חם וטרי מהתנור ישירות לשולחן !
במילה אחת – מושלם !
מומלץ להגיש עם סלט יוגורט – מלפפונים טורקי – ג’גיק
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
מתכון ל- ג’גיק – צזיקי טורקי
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
גביע יוגורט עיזים , גביע קרם פרש
בצל ירוק, נענע ,שום ושמיר
מעט מיץ לימון ושמן זית
מעט מלח, פלפל שחור
כל כך אהבתם את המתכון ואתם משיכים לשלוח לי תמונות לאורך כל השנה
הנה חלק מהתמונות שנשלחו אלי
-רוצים להכין עלי פילו בבית – כאן מתכון מעולה !
- לגבי בצק היופקה ניתן להשיג אותו בשוק לוינסקי מעדניית “יום טוב”
- המאפה בהחלט ניתן להקפאה כך שאפשר להכין מראש ולהקפיא
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד
כאן מתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
האם אחרי שאופים מתאים לה הקפאה?