בורקס בשר – שבלולים פריכים מבצק ספידי במלית בשר

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בורקס בשר – שבלולים מטריפים ופריכים מבצק ספידי במלית בשר

מנה מעולה ואהובה על כל המשפחה – בורקס בשר.

בארוחות של סופשבוע זה פינוק של ממש.

שבלולי בורקס במלית בשר עשירה אותו עוטף בצק ממש דקיק.

אני מגישה אותם בליווי רוטב פטריות או רוטב צלי עוף

בצק ספידי על בסיס שמן זית – תחליף מצויין לבצקים הקנויים ומכינים אותו ממש במהירות !

המצרכים –

הבצק-

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

כפית סוכר

כפית מלח

חצי כוס שמן זית

חצי כוס מים רותחים

המלית-

300 גר' בשר טחון דק

בצל גדול קצוץ

כף סילאן

ביצה

כפית חרדל

מלח, פלפל שחור בנדיבות

מעט בהרט

שבבי צ'ילי (למי שאוהב קצת חריפות)

חופן שבבי שקדים או צנוברים

חופן חמוציות

ניתן להוסיף עשבי תיבול ירוקים למי שאוהב כמו – פטרוזיליה וכו'.

אופן ההכנה –

  • מחממים תנור 175 מעלות
  • מניחים את הקמח בקערה ומשלבים את שאר המרכיבים של הבצק, לשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מכסים ומניחים בצד כרבע שעה.
  • מכינים את המלית – מטגנים את הבצל במעט שמן זית
  • משלבים את הבשר ומטגנים אותו עד לקבלת פירורים.
  • מקררים את תערובת הבשר ומשלבים את שאר המרכיבים.
  • מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים
  • מרדדים היטב בין שני ניירות אפייה למלבן גדול.
  • מחלקים את המלבן ל- 3
  • מניחים בכל שליש בקצה את המלית ומגלגלים לכרוכית. יוצרים 2-3 שבלולים מכל כרוכית.
  • מניחים על נייר אפייה , מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או קצח.
  • מכניסים לאפייה של כחצי שעה או עד שהמאפים מזהיבים יפה.
  • מגישים עם רוטב פטריות – כאן תוכלו למצוא המתכון לרוטב

הכנתם כבר בורקס מים ? 

אל תפספסו מתכון פגז !

 

 

מתכוני הבורקס שלי 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות