בבקה נוטלה בייתית פרווה וגם טבעונית.
עוגת שמרים רכה ועסיסית והיא ללא מוצרי חלב או ביצים .
המלית של נוטלה בהכנה בייתית – כל כך פשוטה להכנה ויוצאת מעולה.
איך מכינים בבקה עוגת שמרים נוטלה בייתית שהיא גם טבעונית פרווה ?
מצרכים להכנת הבצק-
לעוגה בקוטר 22-
350 גר' קמח (כשתיים וחצי כוסות)
כפית מלאה שמרים יבשים
1/3 כוס שמן
3 כפות סוכר
חצי כפית מלח
כחצי כוס מים (אפשר קרם קוקוס או חלב צמחי)
מעט גרידת לימון ווניל
מצרכים להכנת נוטלה בייתית-
כוס אגוזי לוז קלויים מעט ומקולפים
כוס וחצי אבקת סוכר
2 כפות גדושות קקאו
כפית ת. אגוזים (שקדים)
כרבע כוס שמן רגיל או שמן קוקוס
הכנת הבצק-
בקערת המיקסר מניחים קמח מנופה, סוכר, וניל, שמרים ומים ומתחילים לערבל.
משלבים את השמן בהדרגה.
לשים את הבצק כ- 5 דקות.
מוסיפים בסוף את המלח וגרידת הלימון
מניחים מכוסה להתפחה של כשעה.
אפשר להכניס למקרר לכמה שעות , מומלץ בקיץ.
הכנת ממרח הנוטלה-
טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד להווצרות מחית חלקה ולחה .
משלבים את הקקאו אבקת הסוכר ותמצית האגוזים וממשיכים בטחינה.
מוסיפים את השמן בהדרגה עד לקבלת מירקם של ממרח שוקולד.
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים
מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק ככל האפשר.
מורחים שיכבה נאה של הממרח.
חותכים באמצע ומגלגלים כל חלק לגליל.
לאחר שרידדנו את הבצק השני נוצרו לנו 4 גלילים.
מ -4 הגלילים ניצור בבקה בצורת חלה קלועה עגולה.
כאן סירטון מהרשת, המראה איך בדיוק עושים זאת.
מניחים על נייר אפייה את הגלילים ויוצרים צורת חלה עגולה יפה.
מעבירים לתבנית עגולה.
מתפיחים כשעה.
מורחים את הבצק במעט שמן.
מכניסים לאפייה של כ- 40 דקות 180 מעלות
כשהעוגה יוצאת מהתנור נזגג בסירופ סוכר
3 כפות סוכר מעט מים להרתיח עם כמה טיפות לימון או וניל או רום.
מתכון לבבקה נוטלה בייתית פרווה טבעונית
תהנו ותכינו זה נפלא 🙂
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
רוצים להכין את הבבקה חלבית ? החליפו שמן ב 100 גר' חמאה ומים בחלב