אצבעות מעלי פילו במלית של ריקוטה מתובלת עם שקדים ברוטב דבש הדרים.
מאפים קטנים ומטריפים , כאלה לא טעמתם ,פשוט ביס אחד שהוא תענוג.
בצק פילו מתפצפץ בפה עם מלית של גבינת ריקוטה מתובלת בהדרים ומשולבת שקדים כל זה טבול ברוטב דבש מבושם- פשוט מאפה מופלא.
מאפה חגיגי ומרשים
בואו להפתיע בחגים
אצבעות פילו במלית ריקוטה שקדים ודבש הדרים
המצרכים –
אריזה עלי פילו שמרית – ללא צורך בהפשרה
400 גר גבינת ריקוטה
4 כפות סוכר
וניל
כפית ת.שקדים
2 כפות סולת
ביצה
חתיכות תפוזים מסוכרות או גרידה מתפוז
חופן שקדים גרוסים כ – 50 גר’
חמאה מומסת 80-100 גר’
לסירופ דבש –
כוס סוכר
3/4 כוס מים
מיץ סחוט מלימון
3 כפות דבש
קליפות מחצי תפוז
4-5 מסמרי ציפורן (או קורט אבקה)
מקל קינמון (או מעט אבקה)
1-2 גרעיני הל כתושים
אופן הכנה –
- מערבבים את הריקוטה עם סוכר וביצה, מוסיפים סולת, וניל ת.שקדים ואת השקדים הגרוסים.
- פותחים את העלים ומניחים מעליהם מגבת לחה , כל מאפה מורכב מעלה אחד.
- מוציאים עלה אחד ומורחים בחמאה מקפלים ל – 2
- מניחים כף גדושה מלית בקצה ,סוגרים משני הצדדים ומגלגלים לצורה של סיגר.
- מניחים על נייר אפייה
- מכניסים לאפייה של 20 דקות עד שמזהיב יפה .
הכנת הסירופ –
- להניח סוכר ומים בסיר כבד ולבשל על אש עד לרתיחה .
- לשלב לתוך הסיר – קליפות תפוז, ותבלינים. להמשיך לבשל על אש נמוכה יותר כחצי שעה א עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דבש נוזלי.
- להניח את הסירופ בצד ולקרר.
- כשמאפים יוצאים מהתנור נותנים להם כמה דקות להתקרר ואחר כך מזלפים מעליהם את הדבש ומגישים.
- מומלץ להכין את הסיגרים בתבנית, ורק לפני שהאורחים באים לאפות ולהגיש חם וטרי
במידה ונשארו מאפים מאחסנים בקירור – לפני ההגשה מחממים בתנור ומזלפים את הסירופ.
אצבעות פילו במלית ריקוטה שקדים ודבש הדרים – תכינו ותפנקו את המשפחה במאפים מיוחדים ונפלאים
שנה טובה וחג שמח !
מתכונים לראש השנה – מבחר ענק של מתכונים
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “