תבשיל אסאדו בתנור

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

תבשיל אסאדו בתנור , מושלם לאירוח או לפינוק משפחתי.

נתח אסאדו או שפונדרה/קשתית הוא אחד המעולים לצלייה ובישול ארוך.

כשאני מוצאת בקצבייה נתחים שמכילים הרבה בשר (לא רק שומן) ,

אני מצטיידת ב- 2 קילו לפחות להכנת תבשיל אסאדו.

 

אחרי כ- 3 שעות בישול הבשר יוצא רך עסיסי ומלא בטעמים הודות לעצמות ולשומן שמלווים את הנתח.

הבישול מתחיל על הגז ואחר כך נכנס להמשך צלייה בתנור.

 

בני יובל החליט להכין את התבשיל.

פיניתי את המטבח ,

והתוצאה – תבשיל מופלא עשיר ומלא בטעמים ,

עבודה לא מאוד מסובכת, והטעם מושלם !

כאן תוכלו לראות את כל המתכונים של יובל 

 

איך מכינים תבשיל אסאדו בתנור ?

 

 

דרוש – סיר גדול עם מכסה שאפשר להכניס לתנור 

 

מה צריך להכנת תבשיל אסאדו בתנור ? 

כ- 2 קילו אסאדו טרי (לבחור נתחים עם הרבה בשר)

עצם מוח אחת או יותר ( לתוספת טעם)

3 בצלים קצוצים

ראש שום חתוך לחצי

5-6 תפוחי אדמה חצויים לא גדולים 

רבע דלורית חתוכה לקוביות 

3 כפות סילאן או דבש

3-4 שזיפים מיובשים 

פפריקה מתוקה וחריפה ככפית מכל אחת

פלפל שחור גרוס גס

 3-4 גרגרי פלפל אנגלי

מלח מעט, 

חופן נדיב טימין טרי

כוס בירה לבנה או  יין

תבלינים – כותשים כפית זרעי חרדל עם 3 שיני שום, 2 כפות שמן זית וגרגיר פלפל אנגלי.

 

 

מתחילים בחימום הסיר עם מעט שמן זית.

צולים את הנתחים היטב מכל הצדדים.

מוציאם לצד. מכניסים את התבלינים לטיגון.

מוסיפים את הבצל והדלורית. 

ממשיכים עוד 2-3 דקות בטיגון.

משלבים את הבשר ותפוחי האדמה.

מוסיפים את הבירה ומעט מים .

מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מכניסים את הסיר לתנור לעוד כשעתיים.

בזמן האפיה הופכים את הנתחים מידי פעם ובודקים שיש מספיק נוזלים.

אם יש צורך מוסיפים עוד מים.

בסוף הבישול הרוטב מצטמצם ונעשה סמיך ומלא בטעמים.

תבשיל אסאדו בתנור  !

מ ע ד ן !

 

תכינו לארוחת שבת או חג זה מופלא !

 

תבשיל אסאדו בתנור 

 

כל מתכוני הבשר שלי 

חזרה לעמוד הראשי !

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

 

תגובות

תגובות