
אין שבועות אצלנו בלי עוגת שמרים במילוי גבינה .
וזה בדרך כלל גביניות
עוגת גביניות שמרים זה הכי מושלם שיש – כשהן צמודות אחת לשנייה , יוצאות רכות ועסיסיות ולא מתייבשות ,כל אחד תולש לו גבינייה ונהנה
בצק שמרים קלאסי ועשיר עם מלית מפנקת של סבתות
המרכיבים-
חצי קילו קמח (פיצה או לחם בעדיפות )
25 גרם – קובייה שמרים טריים (או כף יבשים)
2 ביצים
גביע שמנת חמוצה
100 גרם חמאה
חצי כפית מלח
80 גרם כוס סוכר
שקית סוכר וניל
גרידה של לימון
מלית –
500 גרם גבינה יבשה למאפים (אני שמה 750 גרם גבינה לבנה על נייר סופג 24 שעות )
(כמו טוב טעם – טבורוג )
3/4 כוס סוכר
ביצה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כף קורנפלור
חופן צימוקים
כף גדושה גבינת שמנת טובה.
אופן ההכנה –
מכניסים למיקסר קמח ,סוכר ומפוררים שמרים . מוסיפים את הביצים והשמנת.
מתחילים בלישה ומוסיפים בהדרגה חמאה בקוביות , ואחר כך את מה שאר המרכיבים.
לשים יחד כ- 10 דקות .
שמים את הבצק להתפחה במקרר לילה
מחלקים בצק ל- 2
מרדדים כל חלק למלבן
חותכים לריבועים.
מלית – מערבבים את הגבינות עם הביצה ושאר החומרים.
ממלאים כף מלית במרכז וסוגרים למעטפות יפות.
מניחים בתוך תבנית על גבי נייר אפייה אחד צמוד לשני.
מחכים התפחה של כחצי שעה
מורחים ביצה ומכניסים לאפייה
180 מעלות כחצי שעה או עד שזהוב
מברישים בסירופ סוכר
חצי כוס סוכר לבשל עם חצי כוס מים וקצת מיץ לימון