שיפודי פרגיות הם חובה במנגל של יום העצמאות ובכלל בכל ארוחות על האש.
עכשיו זו העונה של המנגלים עד שמגיע ממש הקיץ החם .
שיפודי פרגיות עוף מומלץ לתבל בתבלינים ולתת לבשר לספוג את הטעמים לפחות שעה.
אז הנה כמה רעיונות וטעמים לתיבול פרגיות
לפני התיבול מומלץ לחתוך את הפרגיות לחתיכות יפות לא קטנות מידי שלא יתייבשו וישרפו.
להניח בקערה ואז לערבב עם התבלינים ולהכניס למקרר לשעה.
אני מכינה 2 מרינדות שונות לפרגיות אחד בטעמים רגילים יותר והשניה בטעמים אסייאתים.
שתיהן טעימות ומומלצות ובכלל זה נחמד שיש כמה טעמים .
איך לתבל שיפודי פרגיות לארוחת על האש – 2 מרינדות שוות במיוחד
המצרכים –
קילו פרגיות נקיות וחתוכות גס לקוביות
מרינדה 1-
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כפית אבקת שום/שום כתוש
כף דבש או סילאן
פלפל שחור גרוס
מעט טימין או בזיליקום קצוץ (אפשר יבש)
מעט מלח
אוהבים תיבול מזרחי – תוסיפו מעט כורכום, וכמון או תבלין שווארמה
מרינדה 2 – סגנון אסייאתי
קילו פרגיות
3 כפות רוטב סויה
3 כפות טריאקי
כף דבש/סילאן
כף קטשופ
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
מעט שבבי צ’ילי חריף
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה –
לערבב את הפרגיות עם המרינדות .
להשהות לפחות שעה במקרר.
ההמלצה שלי להכין עם שיפודי מתכת ולא מעץ.
אם משפדים על שיפודי עץ מומלץ להרטיב אותם לפני שמשפדים ולא להעמיס יותר מידי בשר על שיפוד אחד.
לחמם את המנגל שיהיה לוהט וחם לשמן היטב ורק אז לשים את שיפודי הפרגיות.
אם אתם מכינים כמה סוגי בשרים מומלץ לשים קבבים והמבורגרים לפני השיפודים.
להניח כמה דקות מכל צד ולהשתדל לא לשרוף…
הבשר צריך לצאת עסיסי ורך.
בתאבון וחג עצמאות שמח
כאן – המון מתכונים ליום העצמאות
מתנות קטנות האינסטגרם
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט