אבל לא סתם עדשים , עדשים מונבטות ,
וזה ההבדל הגדול גם בטעם וגם בבריאות .
עדשים מונבטות הן הרבה יותר בריאות אבל גם הטעם שלהן משתבח , לכן אני מאוד ממליצה להכין.
עדשים מונבטות הן לא סתם עדשים רגילות שעברו תהליך. הן מהוות קפיצת מדרגה משמעותית מבחינה תזונתית,
מה זה הנבטה?
הנבטה הוא תהליך שבו זרע מתחיל לצמוח ולהתפתח. בתהליך הזה, הזרע משחרר אנזימים המפרקים את החומרים המזינים שבו, מה שהופך אותם לנגישים יותר לגוף שלנו.
למה עדשים ירוקות מונבטות יותר בריאות?
-
עלייה בערכים התזונתיים:
- ויטמינים ומינרלים: במהלך ההנבטה, כמות הוויטמינים והמינרלים בעדשים עולה באופן משמעותי. הן הופכות למקור עשיר לוויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, ברזל, מגנזיום ואשלגן.
- חלבון: כמות החלבון בעדשים מונבטות עולה, והחלבון הופך להיות זמין יותר לגוף.
- נוגדי חמצון: ההנבטה מעלה את כמות נוגדי החמצון בעדשים, המסייעים להגן על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים.
-
שיפור עיכול:
- פירוק חומרים מעכבי ספיגה: ההנבטה מפרקת חומרים כמו חומצה פיטית, המפריעים לספיגת מינרלים כמו ברזל ואבץ.
- עלייה באנזימים: במהלך ההנבטה נוצרים אנזימים המסייעים לעיכול, מה שהופך את העדשים לקלות יותר לעיכול.
-
טעם ומרקם משופרים:
- טעם אגוזי: לעדשים מונבטות יש טעם אגוזי עדין ומרקם נעים.
- רב-גוניות קולינרית: הן יכולות להוות תוספת לסלטים, סנדוויצ’ים, מרקים ומנות עיקריות.
אז איך מכינים עדשים מונבטות ?
כך אני מכינה –
משרה את העדשים לילה .
אחר כך שוטפת היטב.
מניחה בצלחת עמוקה ומכסה בצלחת
מכניסה למקרר.
פעם ביום אני מרטיבה ב- 2-3 כפות מים והופכת את העדשים בתוך הצלחת .
לאחר 4-5 ימים העדשים מוכנות ומונבטות.
אפשר להכין איתן הכל מה שתרצו
החל מסלטים ועד תבשילים , מרקים .מג’דרות וכו’
קבלו מתכון מעולה קל וטעים ממש
המצרכים –
כוס עדשים ירוקות מונבטות (או רגילות)
בצל גדול קצוץ
בטטה בינונית
מלח
פלפל
מעט כמון
אופן ההכנה –
מכניסים את העדשים לסיר עם מים רותחים ומעט מלח , בישול של 2-3 דקות ומסננים.
מטגנים בסיר עד לקירמול את הבצל במעט שמן זית.
את הבטטה חותכים לקוביות קטנטנות .
מוסיפים לסיר ומטגנים כמה דקות , עד שהבטטה מתרככת מעט.
מוסיפים את העדשים מערבבים עוד כמה דקות עד שהכל מטוגן טוב ומוסיפים גם את התבלינים.
זהו מוכן .
תבשיל ממש טעים ומומלץ .