
אורז אדום עם פול וקוביות בשר – אורז חגיגי מהמטבח הטריפוליטאי.
האורז המיוחד הזה הוא האורז החגיגי של פסח.
מנה של פסח, אך טעימה כל ימות השנה .
את האורז אפשר להכין צמחוני גם ללא הבשר ,אבל כשרוצים להכין מנה חגיגית ועשירה
מוסיפים חתיכות של בשר כבש (או בקר).
מנה שווה וטעימה , עם ירקות אביב שיש בשוק עכשיו בשפע – בתוך האורז נוהגים לשלב פול ירוק טרי או אפונה ירוקה ועדיף שתהיה טרייה ישר מהפולים !
אם לא השגתם, ניתן להשתמש בקפואים.
ארוחה שלמה בסיר
- ניתן להכין את האורז צמחוני פשוט מדלגים על שלב בישול הבשר
אורז אדום עם פול וקוביות בשר – אורז חגיגי מהמטבח הטריפוליטאי
המצרכים-
3 כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן
כוס וחצי פול ירוק או אפונה ירוקה
בצל גדול קצוץ
שמן לטיגון מומלץ גם מעט שומן כבש
300-400 גר’ קוביות בשר טלה/כבש – אני שמתי חתיכות של צוואר
אפשר גם בשר בקר קוביות קטנות של אנטריקוט או שפונדרה .
2 כפות גדושות רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור
מעט פפריקה חריפה (למי שאוהב)
חופן שמיר קצוץ/פטרוזיליה
אופן ההכנה –
- מטגנים בסיר בצל עד להזהבה קלה .
- משלבים את קוביות הבשר ומטגנים היטב משני הצדדים.
- מוסיפים תבלינים וכף מהרסק וכוס מים מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול עד שהבשר מתרכך. ניתן לבשל בסיר לחץ אם משתמשים בחלקי בשר לבישול ארוך.
- לאחר שהבשר התבשל משלבים לתוך הסיר את האורז והפול ועוד כף רסק עגבניות ,מפזרים גם שמיר קצוץ , מתקנים את התיבול ומוסיפים מעט מים .
- סוגרים את הסיר ומעבירים לבישול של כ-30-40 דקות אש נמוכה.
מעדן שווה להכין !
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
מבחר מתכונים מהמטבח הטריפוליטאי
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
עוקבים אחרי גם באינסטגרם
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.