עוגת שוקולד קוקוס בציפוי גנאש

 

 IMG_4889

      

IMG_4943

 

קוביות שוקולד – קוקוס בתוספת קונפיטורת דובדבנים שחורים.

הציפוי – גנאש מפנק שמשלים את הקוביות לביס מושלם !

 

פשוט וקל להכנה ואפילו אפשרי בגירסת פרווה.

 

IMG_4934

המצרכים- תבנית מלבנית בינונית כ- 18/28

להכנת תערובת השוקולד-

4 חלמונים

100 ג"ר חמאה או 1/3 כוס שמן

1/4 כוס חלב או מיץ תפוזים

1/2-3/4  כוס סוכר

1 שקית וניל

3 כפות קקאו

כף גדושה שוקולית

כפית אבקת אפייה

כוס קמח- לפסח מחליפים חצי כוס קמח מצה, חצי כוס קמח תפוחי אדמה 

 

 

 

לתערובת הקוקוס-

4 חלבונים

1/2-3/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

כוס וחצי קוקוס טחון

 

4 כפות של קונפיטורת דובדבנים ( אפשר גם – תותים ,שזיפים)

אפשר להכין את העוגה ללא הריבה אבל היא משדרגת את הטעם! 

 

לגנאש שוקולד-

100 ג"ר שוקולד מריר ( אני משלבת חלק שוקולד חלב)

100 מ"ל שמנת מתוקה

כפית ליקר דובדבנים או רום 

לגנאש פרווה להשתמש בשוקולד מריר פרווה בתוספת שמנת צמחית או קרם קוקוס

 

ההכנה-

מניחים את החלמונים וסוכר  בקערה וטורפים היטב..

משלבים את השמן/חמאה רכה,החלב הקקאו ,השוקולית והוניל.

משלבים את הקמח לתערובת החלמונים.

 

משטחים את התערובת בתבנית מלבנית או  קוטר 24 עגולה.

מפזרים מעל השוקולד את כפיות הקונפיטורה.

IMG_4846

מקציפים היטב את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה.

משלבים את הקוקוס והוניל.

משטחים את תערובת הקוקוס מעל השוקולד.

מכניסים לתנור מחומם על 170-180 לאפייה של כ- 40 דקות.

לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הגנאש ומצפים את העוגה.

IMG_4857

חותכים לקוביות ומגישים

 

הצטרפו לקבוצה של מתנות קטנות בפייסבוק

 

IMG_4930

IMG_4898

IMG_4934

 

כנסו לעוד מתכונים פרווה 

 

לייק לעמוד מתנות קטנות יתקבל בברכה !

 

עמוד האינסטגרם שלי – בואו לעקוב 

תגובות

תגובות