קובה אורז של פסח

לחג הזה יש ריח מיוחד באויר,

חג של ניחוחות ומטעמים בלתי נגמרים.

 

מבחר מטעמים כאן בקישור 

אנחנו בבית מאוד אוהבים קובה בכל מיני צורות וטעמים.

אז מכינים קובה של פסח ,

 

 

קובה אורז של פסח ברוטב אדום עם במיה וירקות.

תבשיל מושלם לימי פסח .

הבצק של הקובה מורכב מאורז וקמח מצה .

יוצאת קובה מושלמת רכה וטעימה .

תכינו זה נפלא !

 

   

מצרכים לסיר משפחתי כ- 4-6  מנות 

 

3/4 כוס אורז (השתמשתי בבסמטי )

3/4 כוס קמח מצה רגיל – לא דק

3/4 כוס עד כוס מים רותחים

מעט מלח ופלפל שחור

2 כפות שמן

 

המלית-

300 גר' בשר טחון

בצל קצוץ

ענף סלרי חתוך

מלח, פלפל, בהרט

מעט שבבי צ'ילי 

2 כפות פירה תפוחי אדמה (לא חובה)

 

לרוטב –

בצל קצוץ

שן שום 

עגבניה בשלה

ענף סלרי חתוך

גזר

תפוח אדמה

כוס במיה – קפואה או טרייה

כף רסק עגבניות

חצי כפית פפריקה רגילה וגם חריפה

מלח, פלפל

 

משרים את האורז כשעה במים.

מסננים וטוחנים במעבד מזון לפירורים .

מעבירים לקערה . משלבים קמח מצה, שמן תבלינים ומים רותחים.

מערבבים לעיסה אחידה, במירקם של קובה.

אם צריך עוד מעט מים מוסיפים בהתאם לצורך.

מכסים ומניחים בצד.

בינתיים מכינים את הציר .

בסיר רחב מטגנים בצל ושום. משלבים סלרי ועגבניה.

מוסיפים את הרסק הירקות (מלבד הבמיה) ותבלינים.

מוסיפים מים עד כיסוי הירקות מכסים ומעבירים לבישול על אש נמוכה.

מכינים את המלית –

מטגנים את הבצל היטב ומוסיפים את הבשר. מטגנים 

מכל הצדדים כמה דקות.

מעבירים לקערה. משלבים את שאר המצרכים.

מערבבים לתערובת אחידה.

2 כפות הפירה יוצרות מירקם אחיד ו"תופסות" את הבשר ,כך יותר נוח לעבודה במילוי של הקובה.

יוצרים עיגולים מבצק הקובה , משטחים דק ככל האפשר ,ממלאים במלית הבשר

וסוגרים לצורת קובה .

מהדקים היטב.

כך מכינים את כל הקובות.

בשלב זה מוסיפים את הבמיה לתבשיל.

מעבירים גם את הקובות המוכנות לתוך התבשיל.

מוסיפים מים רותחים לכיסוי ועוד קצת.

מכסים ומבשלים עוד כ 40 דקות.

בודקים את מצב הנוזלים ואם חסר מוסיפים.

מושלם !

חג שמח !

 

חזרה לעמוד הבית !

 

 

 

מוזמנים לדף של מתנות קטנות בפייסבוק 

 

 

 

 

תגובות

תגובות