קובה אורז של פסח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לחג הזה יש ריח מיוחד באויר,

חג של ניחוחות ומטעמים בלתי נגמרים.

 

מבחר מטעמים כאן בקישור 

אנחנו בבית מאוד אוהבים קובה בכל מיני צורות וטעמים.

אז מכינים קובה של פסח ,

 

 

קובה אורז של פסח ברוטב אדום עם במיה וירקות.

תבשיל מושלם לימי פסח .

הבצק של הקובה מורכב מאורז וקמח מצה .

יוצאת קובה מושלמת רכה וטעימה .

תכינו זה נפלא !

 

   

מצרכים לסיר משפחתי כ- 4-6  מנות 

 

3/4 כוס אורז (השתמשתי בבסמטי )

3/4 כוס קמח מצה רגיל – לא דק

3/4 כוס עד כוס מים רותחים

מעט מלח ופלפל שחור

2 כפות שמן

 

המלית-

300 גר' בשר טחון

בצל קצוץ

ענף סלרי חתוך

מלח, פלפל, בהרט

מעט שבבי צ'ילי 

2 כפות פירה תפוחי אדמה (לא חובה)

 

לרוטב –

בצל קצוץ

שן שום 

עגבניה בשלה

ענף סלרי חתוך

גזר

תפוח אדמה

כוס במיה – קפואה או טרייה

כף רסק עגבניות

חצי כפית פפריקה רגילה וגם חריפה

מלח, פלפל

 

משרים את האורז כשעה במים.

מסננים וטוחנים במעבד מזון לפירורים .

מעבירים לקערה . משלבים קמח מצה, שמן תבלינים ומים רותחים.

מערבבים לעיסה אחידה, במירקם של קובה.

אם צריך עוד מעט מים מוסיפים בהתאם לצורך.

מכסים ומניחים בצד.

בינתיים מכינים את הציר .

בסיר רחב מטגנים בצל ושום. משלבים סלרי ועגבניה.

מוסיפים את הרסק הירקות (מלבד הבמיה) ותבלינים.

מוסיפים מים עד כיסוי הירקות מכסים ומעבירים לבישול על אש נמוכה.

מכינים את המלית –

מטגנים את הבצל היטב ומוסיפים את הבשר. מטגנים 

מכל הצדדים כמה דקות.

מעבירים לקערה. משלבים את שאר המצרכים.

מערבבים לתערובת אחידה.

2 כפות הפירה יוצרות מירקם אחיד ו"תופסות" את הבשר ,כך יותר נוח לעבודה במילוי של הקובה.

יוצרים עיגולים מבצק הקובה , משטחים דק ככל האפשר ,ממלאים במלית הבשר

וסוגרים לצורת קובה .

מהדקים היטב.

כך מכינים את כל הקובות.

בשלב זה מוסיפים את הבמיה לתבשיל.

מעבירים גם את הקובות המוכנות לתוך התבשיל.

מוסיפים מים רותחים לכיסוי ועוד קצת.

מכסים ומבשלים עוד כ 40 דקות.

בודקים את מצב הנוזלים ואם חסר מוסיפים.

מושלם !

חג שמח !

 

חזרה לעמוד הבית !

 

 

 

מוזמנים לדף של מתנות קטנות בפייסבוק 

 

 

 

 

תגובות

תגובות