נזיד חורפי

 

IMG_5081

IMG_5103

IMG_5080

 

בחוץ מתחיל להיות חורפי, אין שמש בשמים וקצת מעונן ,

החשק למאכלים חורפיים מגיע.

הכנתי נזיד ירקות ושעועית חורפי.

הנזיד הוא בין מרק לתבשיל, סמיך מאוד והוא מבחינתי ארוחה שלמה.

פתחתי את מגירת הירקות והוצאתי את כל הירקות שהיו במקרר.

התבלינים והטעמים שהכנסתי לנזיד הם בין מרק מינסטרונה  איטלקי, לגולש הונגרי (רק בלי בשר)

יצא מופלא וטעים ואחרי כמה שעות שהטעמים נספגו, הייתה חגיגה בפה!

IMG_5060

המצרכים – לסיר משפחתי 4-6 מנות

 

בצל גדול קצוץ לבן/אדום

כרשה בינונית קצוצה

עגבניה גדולה אדומה ובשלה חתוכה לקוביות

3 שיני שום כתושות

קולורבי חתוך לקוביות

פלפל אדום קוביות

פלפל ירוק בהיר קוביות

גזר קוביות

בטטה קוביות

רבע דלורית קוביות

תפוח אדמה לקוביות

קישוא קוביות

כוס שעועית/לוביה מבושלת

3 כפות גריסים

חופן נדיב ענפי טימין

חופן בזיליקום קצוץ

1/2 כפית קימל טחון

כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית בזיליקום יבש

פלפל שחור, מלח לפי טעם

 

מחממים סיר כבד עם 2 כפות שמן זית. משלבים את הבצל והכרשה.

מטגנים כדקה ומוסיפים עגבניות ושום.

IMG_5013

משלבים את שאר הירקות והשעועית.

IMG_5014

מוסיפים מים, גריסים,תבלינים,ועשבי תיבול.

IMG_5018  

מוסיפים מים עד לכיסוי, מכסים במכסה ומעבירים לבישול של כשעה. 

IMG_5029

בתאבון !

IMG_5073

IMG_5048

הנזיד היה טעים יותר לאחר כמה שעות , שכל הטעמים והתבלינים נספגו,והוא הפך לסמיך יותר.

אפשר לשלב בנזיד גם בשר עגל או עוף .

 

IMG_5090

 

IMG_5084

 

כל מתכוני המרקים שלי כנסו !

 

עמוד האינסטגרם של מתנות קטנות כנסו שווה ! 

תגובות

תגובות