מתכון לחומוס בייתי מושלם

 

סלט החומוס הוא המאכל האהוב על רוב התושבים במדינת ישראל ובכלל במזרח התיכון.

 

החומוס שייך למשפחת הקטניות והוא אחת מהקטניות הראשונות ששימשו למאכל אדם.

חומוס נחשב למזון סופר-פוד אולטימטיבי –

מזון המכיל ריכוז גבוה של רכיבי תזונה בריאים כמו-

סיבים תזונתיים, חלבון מן הצומח, ויטמינים מקבוצת B ,חומצה פולית, ברזל,סידן,מגנזיום ואשלגן.

לפי דעת התזונאים ,

שילוב המזונות האידיאלי לצריכת חלבון, במיוחד לצמחוניים וטבעונים ובכלל,

הוא כזה שכולל קטניות ודגנים. מבחינה הזו, השילוב שמציע ממרח החומוס, בין קטניה לדגנים – חומוס, שומשום 

בתוספת של לחם טוב עונה על הדרישות.

 

אידיאלי ומומלץ להכין חומוס בייתי  כמובן. 

חומוס מבושל , בתוספת טחינה גולמית ,מלח ולימון.

המתכון הבא הוא מתכון מנצח שאני מכינה כבר לא מעט שנים- 

 

משרים חצי קילו חומוס- (מומלץ גרגרי חומוס הדס הקטנים ) כ- 24 שעות

מבשלים את החומוס במים עם 1/2 כפית סודה לשתיה כשעתיים ,

או לחילופין כ- שעה וחצי בסיר לחץ.

 

הכנת החומוס-

2 כוסות חומוס מבושל 

כוס טחינה גולמית ( אפשר פחות תלוי בטעם שאתם אוהבים )

מיץ לימון סחוט- לפי טעם 3-4 כפות

מלח 

3-4 כפות שמן זית

מכניסים חומוס עם מעט מי בישול למעבד מזון, אפשר גם  בבלנדר ידני.

מוסיפים טחינה מיץ לימון ותבלינים. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים כדי להגיע לדרגת הסמיכות הרצויה.

 

להגשה –

מערבבים חופן גרגרי חומוס עם מעט כמון, פלפל שחור ופלפל צ'ילי. 

מכניסים למיקרו ל- 30 שניות 

מניחים בצלחת 2-3 כפות חומוס ומפזרים מעליהם את הגרגרים המתובלים,

 

מקשטים בשמן זית ופטרוזיליה קצוצה.

זה נפלא 🙂

גם טעים גם בריא !

 

כנסו לעוד מתכונים עם חומוס 

 

כל מתכוני הסלטים שלי 

מתכונים טבעוניים

 

 

 

תגובות

תגובות