מקרוט – עוגיות סולת במילוי תמרים ואגוזים

IMG_4074

עוגיות מהמטבח הטריפוליטאי –  בצק מסולת במילוי תמרים.
לאחר האפייה טובלים את העוגיות בסירופ-דבש מתוק.

המתכון מבית סבתי גרציה מימון ז”ל שהייתה בשלנית מדהימה, והעוגיות האלה היו המומחיות שלה.פריכות וטעימות.

המתכון מקורי שלה אני רק הוספתי את האגוזים.
במקור סבתא הייתה מכינה ללא האגוזים.

נהוג להכין את העוגיות בפורים .

המצרכים-
חצי קילו סולת
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן
1 ביצה
כפית גרד תפוז
1 סוכר וניל
1/2 כפית אבקת אפייה

לסירופ-
כוס וחצי סוכר
3 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון
כפית מי ורדים
3 כפות דבש

למילוי-
350 ג"ר תמרים ללא חרצנים ( בואקום)
כפית קינמון
קורט ציפורן
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה-

לערבב בקערה  את הסולת, 1/3 כוס סוכר,מיץ תפוזים, שמן, ביצה, גרד תפוז, וניל, ואבקת אפיה לתערובת אחידה .
להניח בצד כחצי שעה.
לערבב את חומרי המלית- תמרים, קינמון,ציפורן, אגוזי מלך ללוש לתערובת אחידה ולחלק ל- 4. ליצור 4 גלילים של כ 15 ס'מ.

לחלק את בצק הסולת  ל- 4 חלקים,
לרדד במערוך למלבן, להניח את גליל התמרים על הבצק, לסגור משני הצדדים ולגלגל מעט.

IMG_4062

לחלק ל- 6 חלקים, כל חלק לסגור בצד עם מעט תערובת הסולת – ליצור מעין 'קובות' מלבניות.

להניח על נייר אפייה, לחרוץ אלכסונים עם סכין לדוגמא וגם כדי שהרוטב ייכנס בחריצים.
לאפות ב- 180 מעלות במשך 25-30 דקות עד להזהבה יפה
לבשל את חומרי הרוטב סוכר, מים , (את הדבש הלימון ומי הורדים להוסיף לאחר הבישול) כ- 15-20 דקות, עד שמסמיך
 לאחר האפייה להכניס לרוטב  הרותח ל- 2 דקות,
להניח בצלחת הגשה אפשר לפזר סוכריות או שומשום.
מומלץ לאכול לאחר כמה שעות שהדבש נספג בעוגיות.

IMG_4071

 

כנסו גם למתכון לספרה – עוגת סולת  ושקדים 

 

מתכוני המטבח הטריפוליטאי שלי 

אהבתם את המתכון – כנסו לדף הפייסבוק שלי ועשו לייק 

תגובות

תגובות