טארטלט פטיסייר תפוח בדבש

IMG_5769

IMG_5771

IMG_5772

 

ראש השנה בפתח, וחשבתי איך לחדש  ולשלב את שני כוכבי החג – דבש ותפוחים.

 

הכנתי טארטלטים חגיגיים מבצק פריך נמס בפה, בשילוב קרם פטיסייר בתוספת דבש,

מעל הקרם מונחים פלחים דקים של תפוח עץ מזוגגים בדבש. פשוט תענוג!

יוצא מרהיב ביופי וכמובן גם טעים 🙂

 

 

 

המצרכים להכנת הבצק- ל 8 טארטלטים

 

100 ג"ר חמאה

2 כפות סוכר

כוס ורבע קמח

חלמון

וניל

גרד לימון

קורט מלח

כף מים קרים

 

לקרם פטיסייר-

2 כוסות חלב

2 ביצים

4 כפות קורנפלור

1/2 מקל וניל

1 סוכר וניל

4 כפות סוכר

2 כפות דבש

25 ג"ר חמאה

גרד לימון 

 

2 תפוחי רויאל או יונתן חתוכים דק

 

אופן ההכנה של הבצק-

בקערה להניח קמח סוכר וחמאה לערבב מעט לפירורים.

להוסיף חלמון מים, גרד לימון ומלח. לערבב עד ליצירת בצק אחיד.

להכניס לקירור של כשעה לפחות.

 

אופן הכנת הפטיסייר-

בקלחת לחמם כוס וחצי חלב עם תוכן מקל וניל דבש וסוכר.

לערבב ביצים בקערה נפרדת עם קורנפלור ולהוסיף חצי כוס חלב. לשלב לחלב החם  לאט,תוך כדי השוואת טמפרטורה.

להמשיך לערבב עד שהתערובת מסמיכה והופכת לקרם סמיך.

IMG_5571

לקרר מעט . לשלב את החמאה  וגרד לימון ולטרוף עד להטמעה .

 

לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים בגודל התבנית כך שיכסו את השוליים. 

להדק היטב . 

IMG_5610

להכניס שוב לקירור לכרבע שעה. 

לאפות בתנור מחום מראש  לטמפרטורה של 180 כ-20 דקות  אפייה.

להוציא מהתנור ולמלא את הטארט בקרם הפטיסייר.

לסדר מעל את התפוחים החתוכים .

IMG_5671

לזגג במעט דבש ולהכניס לאפייה של כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפים.

 

לפני ההגשה לפדר באבקת סוכר

בתאבון !

חג שמח 🙂

IMG_5771

 

IMG_5779

 

IMG_5767

 

 

תגובות

תגובות