בולו – לחם תבלינים מתוק

בולו – לחם תבלינים טריפוליטאי או כמו שקוראים לו הטריפוליטאים –
לחם מימונה 
מתכון לבולו – 

 

 

 

IMG_0129

 

הבולו הוא לחם מסורתי מהמטבח הטריפוליטאי. לחם שמרים מתוק

עם תבלינים בניחוח אניס , בתוספת צימוקים אגוזים ושקדים.

 

נוהגים להכין אותו במוצאי פסח – במימונה.

אך גם בחגי תשרי ובט"ו בשבט.

את הלחם נהגה להכין דודתי היקרה והאהובה לידיה נגר ז"ל , שהייתה בשלנית מעולה.

בכל מוצאי פסח עמדה והכינה לכל המשפחה תבניות עם בולו.

 

יש הנוהגים להכניס ביצה חומה למאפה.

כך לידיה נהגה לעשות במאפים.

 

הבצק מאוד דומה לבצק של חלות מתוקות.

מירקם הבצק הוא בין עוגה לחלה.

 

 

איך מכינים בולו טריפוליטאי – לחם מימונה ?

 

המצרכים-

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים או 50 ג"ר טריים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

כ-כוס וחצי מים פושרים

4 ביצים

כפית שטוחה מלח

כפית גרד לימון

1/2 כוס צימוקים מושרים במים ומסוננים

כף זרעי שומר

כף זרעי -אניס -כמון ערד 

חופן שקדים מולבנים חצויים

חופן אגוזי מלך חתוכים גס

קצח, שומשום

בט"ו בשבט אני משלבת גם משמש מיובש חתוך וחמוציות.

 

 

אופן ההכנה-

בקערה קטנה לערבב שמרים עם כף סוכר ורבע כוס מים . להשהות מעט בצד עד להתפחה. כ- 10 דקות.

להניח בקערת המיקסר -קמח מנופה וסוכר, להוסיף את תערובת השמרים המים והביצים ולהתחיל ללוש.

תוך כדי הלישה לשלב גם את השמן. להמשיך בלישה עוד כ- 5 דקות. 

לקראת הסוף לשלב את המלח וגרד הלימון. 

להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט לכסות בניילון ולהתפיח כשעה וחצי.

את זרעי האניס והשומר מרסקים מעט במארוך.

לאחר ההתפחה להוריד את הבצק למשטח העבודה ולשלב בו את התבלינים הצימוקים והאגוזים.

אפשר לשלב בתערובת גם מעט שומשום וקצח.

 

 

 IMG_0092

 

ליצור כיכרות בצורה שאתם אוהבים , כ 4-5 כיכרות לחם. להניח על נייר אפייה להתפחה של עוד כשעה .

להבריש בביצה טרופה ולפזר קצח ושומשום .

 

IMG_0095

 

 

להכניס לתנור מחומם מראש על – 180 מעלות ולאפות כ – 40- 50 דקות.

IMG_0118

 

כל מתכוני השמרים שלי 

 

 

 IMG_0127

מתכון לבולו – לחם טריפוליטאי לחם מימונה תכינו זה נפלא !!!

 

מתכונים נוספים של סבתא – מטבח טריפוליטאי

 

אהבתם את המתכון כנסו לדף שלי בפייסבוק " מתנות קטנות התפריט היומי"  ועשו לייק 🙂

 

ולקבוצת האוכל "התפריט היומי"

 

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות