אצבעות וניל מתוקות

 

IMG_1784

לפני שנים כשהילדים היו קטנים, כמעט כל ביקור בסופר היה מסתיים בעמדת המאפית,

עם כמה אצבעות וניל חמות וקריספיות.

 

בשנים האחרונות המרגרינה נהייתה "מוקצה" ולכן נמנעתי מלקנות או להתעסק עם בצק עלים.

כשאני רוצה להכין קינוח מבצק עלים , אני משתמשת בבצק עלים חמאה.

 

קיבלתי להתנסות 3 בצקי חמאה של מעדנות 

 

IMG_1744

הבצק הראשון שנוסה – בצק עלים חמאה.

מצויין למאפים מתוקים או לקרמשניט.

 

 

 

אצבעות הוניל הן למעשה קרמשניט אפוי.

 

מומלץ לאכול חם חם כיוצאות מהתנור !

במילה אחת –

תענוג 🙂

 

IMG_1774

 

בואו להכין,

 

בצק עלים חמאה

לקרם-

כוס וחצי חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/2 מקל וניל /כפית וניל איכותי

2 שקיות סוכר וניל

8 כפות סוכר

4 כפות קורנפלור

2 ביצים

 

 

מניחים בקלחת כוס חלב ורבע כוס שמנת. מוסיפים סוכר ווניל.

מחממים על אש נמוכה -גבוהה.

טורפים את הביצים בקערה.

בקערה נוספת ממיסים את הקורנפלור עם החלב הנותר- חצי כוס.

טורפים היטב את תערובת חלב-קורנפלור עם הביצים.

משלבים לחלב החם בהדרגה,תוך השוואת טמפרטורות .

טורפים היטב את הקרם ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד.

 

הבישול בערך כ- 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה לדרגת קרם סמיך ויציב.

מקררים היטב. 

מכניסים למקרר לקירור והתייצבות.

IMG_5571

 

מחלקים את הבצק לרצועות ברוחב של כ- 10 ס"מ

 

מורחים את הקצוות בביצה טרופה.

מניחים מילוי וניל בקצה אחד וסוגרים למלבן ארוך.

IMG_1749

מניחים בתבנית וחותכים לאצבעות. (כמו בורקס תפוחי אדמה קנויים ).

 

IMG_1755

מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה לתנור מחומום 180 מעלות לכ- 30-40 דקות.

 

IMG_1762

 

מפדרים באבקת סוכר וטורפים בהנאה 😉

IMG_1774

14107744_1194046493990067_7050445653032550823_o

 

מאותו בצק ומאותו קרם אפשר להכין קרם שניט במנות אישיות.

מפזרים מעט סוכר על הבצק, מרדדים מעט.

קורצים  מהבצק עיגולים/פרחים. 

IMG_1771

 

מניחים על תבנית אפייה , מעל הבצק מניחים נייר נוסף ועוד תבנית .

מכניסים לאפייה ל- 180 מעלות כחצי שעה. לאחר קירור,מזלפים קרם  מכניסים למקרר.

 

IMG_1827

 

 

 

תגובות

תגובות