תפוחי אדמה מעוכים בתנור – מתכון קל לתפוחי אדמה הכי טעימים שיש

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

תפוחי אדמה מעוכים בתנור – אחת התוספות האהובות אצלנו בבית.

לא פעם אני מעלה תמונות שלהם באינסטגרם שלי –

ותמיד שואלים ומבקשים לדעת – איך אני מכינה.

המתכון ממש פשוט ורץ ברשת כבר המון שנים האמריקאים קוראים להם –

Crispy Smashed Potatoes או קוואץ פוטטוס.

מנה נהדרת לארוחות השבת וגם בחגים היא מככבת אצלנו על השולחן.

וכך אני מכינה תפוחי אדמה מעוכים בתנור

איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים בתנור ?

מתכון קל לתפוחי אדמה הכי טעימים שיש

המצרכים –

10-12 תפוחי אדמה בינוניים או 15 קטנים

2 שיני שום כתושות

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

עשבי תיבול שאוהבים

כרבע כוס שמן זית

תימין או פטרוזיליה, שמיר או זעתר כל מה שאוהבים

אוהבים תבלינים ? אפשר לשלב – פפריקה,כורכום או כל תבלין אחר

פלפל שחור

אופן ההכנה –

  • מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם עם הקליפה במים כחצי שעה עד שהם מתרככים
  • מסננים היטב ומקררים.
  • מחממים תנור על 200 מעלות.
  • משמנים נייר אפייה או על תבנית עם שמן זית בנדיבות ומפזרים כחצי כפית מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ומועכים בעזרת כף היד או פטיש שניצלים או כוס.
  • מערבבים שום כתוש עם עשבי תיבול עם שמן זית
  • מברישים את תפוחי האדמה בנדיבות.
  • מכניסים לתנור לאפייה של כ- 30-40 דקות
  • בזמן האפייה מברישים שוב את תפוחי האדמה בשמן המתובל

מבחר מתכונים לתוספות 

מתכונים לצמחונים 

מתכונים לטבעונים

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

לקבלת מתכונים ישירות לנייד – מצטרפים לקבוצת הווטסאפ שלי כאן 

מתכונים מהירים וקלים זה כאן 

ווטסאפ גם כאן

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments