עוגת שוקולד וקוקוס העוגה הכי שווה לפסח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת שוקולד עם ציפוי קוקוס

עוגה שווה וטעימה במיוחד לפסח

היא רכה וטעימה ומי שאוהב קוקוס זו ממש עוגה שווה .

אצלי תמיד בפסח אני אוהבת להכין אותה בגרסה החלבית היא ממש טעימה .

יש גם אופצייה שתוכלו להכין  פרווה .

 

את הקמח הרגיל מחליפים בקמחים של פסח –

אפשר להשתמש בקמח תופח של פסח

או בקמח ללא גלוטן עם קמח שקדים.

אפשר גם רק קמח שקדים – הכל תלוי בכם ובמה שיש לכם בבית

 

המצרכים – 

4 ביצים להפריד

לתחתית-

4 חלמונים

2 כפות גדושות קקאו

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

שקית סוכר וניל

100 גר’ חמאה מומסת (או לפרווה – 1/3 כוס שמן )

חצי גביע שמנת חמוצה (או לפרווה 1/3 כוס מיץ תפוזים)

כוס קמח תופח של פסח – או חצי כוס קמח תפוחי אדמה וחצי כוס קמח שקדים +כפית גדושה אבקת אפייה (אפשר גם רק קמח שקדים – כוס ורבע )

 

לקצף-

4 חלבונים

חצי כוס סוכר

שקית סוכר וניל

כוס וחצי קוקוס

לקרם שוקולד –

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה –

הכנת תחתית העוגה –

מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את החמאה המומסת , שמנת ואחר כך שאר המרכיבים.

מערבבים היטב לתערובת אחידה .

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית מלבנית לא גדולה (20/28 ) או תבנית 26 עגולה.

ממליצה תמיד לרפד בנייר אפייה – כך יותר קל לחלץ את העוגות .

מקציפים את החלבונים לקצף יציב יחד עם הסוכר .

מערבבים ומקפלים את הקוקוס עד שנוצרת תערובת אחידה .

מעבירים את קצף הקוקוס מעל השוקולד.

אופים על 180 טורבו כחצי שעה עד 40 דקות תלוי כל אחד וחוזק התנור שלו.

אצלי זה לוקח 40 דקות.

לאחר שהעוגה מתקררת מכינים את הגנאש שוקולד – ממיסים במיקרו

ומצפים את העוגה .

עוגה נפלאה שכולם אוהבים

*במידה ולא ממש אוהבים קוקוס אפשר להחליף באגוזים טחונים

כל המתכונים שלי לפסח תוכלו לגלוש כאן 

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments