מתכון לשטרודל תפוחים וינאי – אין ביס טעים יותר מזה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

שטרודל תפוחים וינאי זה אחד הקינוחים הכי שווים שיש .

מכינים אותו מבצק דק דק שנמתח מעל מפה על שולחן רחב.

אחר כך ממלאים במלית ומגלגלים בעזרת המפה.

לשם כך תצטרכו לעבוד בשניים.

יותר קל ומהיר .

אני הכנתי את השטרודל עם יובל .

מהכמות הזו יוצאים 2 שטרודלים יפים וגדולים.

ההגשה היא מיד לאחר האפייה.

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

המצרכים –

250 גר’ קמח 

כפית סוכר 

חצי כפית מלח 

3 כפות שמן או חמאה מומסת 

כחצי כוס מים (150 גר’ מים)

למריחה –

50 גר’ חמאה מומסת (אפשר שמן לפרווה)

מילוי –

קילו תפוחי סמיט (הירוקים)- שוקלים לאחר הקילוף והניקוי

כ- 1/3 כוס סוכר – אפשר חצי למי שאוהב מתוק 

כף קורנפלור 

גרידה מלימון שלם 

50 גר’ אגוזי לוז – קלופים קלויים וגרוסים

כפית קינמון 

אופן ההכנה –

סרטון הכנה מצורף למטה 

כמו כן גם עלה אצלי באינסטגרם 

מכניסים למעבד מזון או למיקסר את המרכיבים של הבצק .

לשים כמה דקות לבצק חלק וגמיש.

מכסים את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח כחצי שעה.

ניגשים להכנת המלית –

קולפים ומנקים את התפוחים.

חותכים לקוביות קטנות.

מניחים בקערה .

את התוספות של סוכר , גרידה של לימון וקורנפלור מוסיפים רק

לפני המילוי עצמו כשהבצק כבר פתוח ומוכן .

הכנת הבצק והמתיחה שלו –

המטרה שלנו למתוח את הבצק כמה שיותר דק – ממש שקוף.

כאן צריך את העזרה של עוד טבח או אופה  כדי לזרז את התהליך.

פורסים מפה על שולחן גדול.

פותחים קצת את הבצק עם מערוך.

מניחים את הבצק על המפה ומתחילים למתוח בעדינות את הבצק בעיקר בעזרת גב כף היד.

צריך להיות מאוד עדינים ולאט כדי שהבצק לא יקרע.

לאחר שהבצק מגיע למתיחה טובה .

גוזרים את הקצוות.

מוסיפים לתפוחים את גרידת הלימון הסוכר והקורנפלור .

מורחים את הבצק בנדיבות בחמאה מומסת.

מפזרים מעל את האגוזים עם הקינמון.

את התפוחים אפשר להניח בערימה אחת גדולה בקצה אחד של הבצק , או לפזר על פני חצי מהבצק.

ואז לוקחים את הקצה של המפה ופשוט בעזרתה מגלגלים את הבצק בקלות לכרוכית.

חותכים באמצע ויוצרים 2 שטרודלים.

מניחים על נייר אפייה בתבנית .

מורחים בחמאה ומכניסים לאפייה 180 מעלות כ- 40 -50 דקות.

עד שרואים השחמה יפה של הבצק.

מגישים לאחר שמאפים מתקררים מעט.

עם אבקת סוכר מעל – זה ביס תענוג

הצטרפו לקהילה שלי בפייסבוק  מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments