מתכון למיני לחמניות – תבנית ענקית של לחמניות רכות עננים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

השבוע הכנתי לחמניות מיני קטנות פשוט מושלמות .

לחמניות רכות ואווריריות ממש כמו כריות.

יובל יצא לפיקניק עם כל החברה וכמובן הכין להם ארוחה מהממת.

הוא הכין בשר אסדו בבישול ארוך מפורק ומכיוון שקשה בשטח להכין באנים,

ביקש ממני להכין לו לחמניות קטנות כמו באנים וכך אפשר לקחת לשטח להכין את מנת הבשר המפורק בתוך הלחמניות. כאן מתכון מעולה לבאן 

הכנתי בצק דומה לבצק חלה , יצאו לחמניות משגעות.

העלתי תמונה וסרטונים של הלחמניות שיוצאות מהתנור באינסטגרם שלי

ופשוט היה לי מבול של בקשות למתכון.  הסרטון של הלחמניות באינסטוש 

אל תפספסו !!! – עמוד האינסטרגם שלי כנסו כאן לעוקב !

אז המתכון הוא ממש מתכון בסיסי לחלה או לחמניות שאני מכינה כמעט כל שבוע – המתכון של חלות מתוקות ללא ביצים בתוך הבצק.

כל לחמניה כזו שוקלת 50 גר’ , לאחר שמעגלים אותן מניחים על נייר אפייה צמודות זו לזו בתבנית התנור- זה גם הסוד לקבל לחמניות רכות ולא יבשות.

אז בפעם הבאה שאתם מכינים בצק לחלה לשבת , (ובאמת לא משנה איזה בצק … )תכינו לחמניות כאלה קטנות כי הרעיון הוא מעולה וממש כיף לאכול לחמנייה קטנה ורכה כזו.

30 לחמניות מיני

מתכון למיני לחמניות – תבנית ענקית של לחמניות רכות עננים

המצרכים-

קילו קמח (מומלץ קמח לחם או פיצה)

2 כפות שמרים יבשים (20 גר’)

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס שמן זית/רגיל

כף מלח 18 גר’

כ- 3 כוסות מים

למריחה – ביצה טרופה עם מעט סילאן

טבעונים – מערבבים מעט מים עם סילאן

אופן ההכנה –

  • ממיסים את השמרים בחצי כוס מהמים וכף מהסוכר. מניחים בצד להתפחה לפחות 10 דקות .
  • מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומשלבים את המרכיבים כולל עיסת השמרים שתפחה.
  • מתחילים לערבל במהירות איטית .
  • אם רואים שחסר מים מוסיפים במהלך הלישה.
  • הבצק שצריך להתקבל הוא בצק גמיש מעט דביק.
  • לאחר 10 דקות לישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת להתפחה של כשעה וחצי.
  • מחלקים את הבצק לכדורים –  שקלתי 50 גר’ לכל לחמניה .
  • יוצרים כדורים ומניחים על נייר אפייה .
  • מכסים עם מגבת ומתפיחים עוד כ- 45 דקות עד שהלחמניות תפוחות יפה.
  • מחממים תנור על 190 מעלות.
  • מברישים בעדינות בביצה טרופה עם מעט סילאן.
  • מכניסים לאפייה של כ- 25-35 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות יפה.

מבחר ענק של כל מתכוני השמרים שלי

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגן ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

 

Subscribe
Notify of
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
שירה
1 year ago

האם אפשר לעשות את זה מקמח כוסמין?

יהודית
1 year ago

כמה גרם כך כוס?

טוהר
2 years ago

אם אני אחכה פחות משעה וחצי?
ואפשר להחליף את הסילאן בדבש?