
לחם שום מהיר וטעים מבצק שמרים שמכינים בקלות .
מתאים בכל ארוחה ,גם בשרית גם חלבית
לפינוק ארוחת ערב קלילה
ממש כמו בבתי קפה אבל אצלכם בבית
המצרכים –
לבצק –
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח – 10 גרם
כוס וחצי מים
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
כפית אבקת שום
ענף מלא בעלי בזיליקום טרי
חצי כפית אורגנו יבש- או טרי.
3-4 כפות שמן זית
אופן ההכנה –
את מרכיבי הבצק לשים במיקסר כמה דקות .
בצק צריך לצאת דביק ורך.
מכסים ונותנים התפחה להכפלת נפח .
מורידים את הנפח ומחלקים ל-2 כדורים.
נותנים לכדורים לנוח רבע שעה ואז פותחים על גבי נייר אפייה משומן בשמן זית
כל כדור לעובי של כ- 2 ס”מ -בערך גודל של פיתה גדולה .
מערבבים את השמן עם השום והתבלינים וקוצצים לתוכו בזיליקום דק דק.
חותכים את הבצק בעזרת גלגלת של פיצה לרצועות בעובי 2 ס”מ.
בינתיים מחממים תנור 220 מעלות.
מברישים את השמן המתובל מעל הבצקים.
מכניסים לאפייה עד שנאפה יפה בערך רבע שעה – תלוי בתנור
מגישים מיד
זה טעים כשזה ממש טרי ויוצא מהתנור.
עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם