
בערב שבועות הכנתי בצק שמרים נהדר למאפה שמרים עם גבינה .
חילקתי את הבצק ל-3
השתמשתי ב 2 חלקים וחלק אחד נשאר לי בקופסה במקרר.
הגיע יום רביעי אחרי החג ונזכרתי שיש לי בצק .
כמובן שנשארו לי גבינות מהחג שלא השתמשתי בהן.
הייתה לי ריקוטה והוספתי לה קצת גבינת שמנת וגבינה רגילה .
הכנתי מלית גבינה נהדרת ממש משובחת וטעימה.
עוד היו לי במקרר אוכמניות טריות.
הכל יחד השתלב לתוך בצק השמרים המצויין ויצאה לי עוגת פס שמרים משגעת .
רכה נימוחה עם מלאא גבינה במתמזגת לתוך הבצק .
בגלל שהמלית הייתה נוזלית וקשה ככה לעבוד איתה ,
הכנתי את העוגה בשיטה ממש קלה .
רידדתי את הבצל דק דק.
פרסתי לרצועות ברוחב של התבנית (בערך, לא צריך לדייק )
ואז שכבה גבינה ובצק ושכבה גבינה ואוכמניות ככה עד שמסיימים עם הכל.
עוגה משגעת וטעימה , בצק שמרים נימוח מתמזג עם מלית ריקוטה נפלאה והמון גבינה !
המלצה שלי תכינו לשבת
עם הבצק הזה אפשר להכין כל עוגת שמרים בכל מילוי .
בצק נהדר ממש כמו בריוש
הבצק מספיק ל –
3 עוגות בגודל אינגליש
המלית – לעוגה אחת
אם תרצו להכין 3 עוגות במלית הזו תשלישו כמויות .

המצרכים –
חצי קילו קמח (עדיף ומומלץ קמח פיצה)
25 גרם שמרים טריים- אני ממליצה (אם אין שימו כף יבשים )
שליש כוס סוכר
2 ביצים
גביע שמנת חמוצה 200 מל׳
חצי כפית מלח
כפית וניל
גרידה מלימון
100 גר חמאה
מילוי – לעוגה אחת !
250 גרם ריקוטה
כף גדושה גבינת שמנת
2 כפות גבינה לבנה
1/3 כוס סוכר
כפית וניל
חלמון
גרידה מלימון
כף קורנפלור
אוכמניות או דובדבנים
אופן ההכנה –
מכינים את מרכיבי הבצק למיקסר
מלבד חמאה , מוסיפים אותה בקוביות תוך כדי לישה
אם חסר נוזלים מוסיפים עוד טיפה מים
את הבצק מכסים ומכניסים למקרר לילה אפשר גם יום או יומיים .
הכנת המלית – לערבב יחד את כל המרכיבים.
לחלק את הבצק ל 3- כל חלק מתאים לעוגה אחת .
לעוגה הזו משתמשים רק בחלק אחד
מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעובי ממש דק
חותכים לאורך לרצועות , שמים רצועה בקרקעית תבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה.
מעל הבצק מניחים גבינה בנדיבות ואוכמניות ושוב ככה שכבות בצק גבינה .
אחר כך מתפיחים כחצי שעה .
מורחים ביצה ומכניסים
לאפייה 170 מעלות כ 40 דקות

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים