
פיצה שקשוקה הכנתם פעם ?
הכנתי מאפה שווה לארוחת ערב – פיצה שקשוקה נדירה !
הילדים רעבים לארוחת ערב והרעיונות נגמרים לכם ?
מגיעים אליכם אורחים לבראנץ’ או שבת בבוקר ?
קבלו רעיון מדליק וטעים
בצק פיצה , ומעליו רוטב שקשוקה שמכינים ממש בקלות.
אפייה קצרה ואז שוברים ביצה במרכז ונותנים עוד כמה דקות אפייה עד שהביצה מתייצבת.
מתיישבים וזוללים זה פשוט נהדר !

המצרכים-
בצק פיצה בייתי –
חצי קילו קמח/פיצה
כף שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
2 כפות סוכר
כוס וחצי מים
כפית מלח
לרוטב שקשוקה –
6 עגבניות גדולות אדומות ובשלות
4 שיני שום כתושות
חצי פלפל חריף ירוק/פלפל צ’ילי
רבע כפית קימל טחון
מלח
פלפל שחור
שמן זית
כף רסק עגבניות
3 ביצים
אופן ההכנה –
מכינים בצק – במיקסר לשים את כל המרכיבים לקבלת בצק חלק ודביק.
שמים להתפחה מכוסה כשעה.
מורידים נפח
מחלקים ל-3 כדורים שווים. (אפשר לחלק ל-4 קטנים יותר )
מכסים במגבת. מכינים את המלית .
מכינים את הרוטב-
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את העגבניות.
מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לערבב היטב .
ניתן להוסיף חצי כוס מים.
מבשלים את הרוטב כ- 20 דקות, כשמערבבים מידי פעם.
מקררים היטב.
פותחים את הבצק לאחר שתפח על נייר אפייה משומן .
עם הידיים מותחים ומשאירים שוליים יותר עבים.
מחממים את התנור 200 מעלות טורבו.
.
מניחים את הרוטב במרכז הבצק ממש כמו שמכינים פיצה רק כשכאן שמים כמות נכבדה של רוטב, כשמשאירים באמצע גומה כדי להכניס את הביצה אחר כך.
מכניסים לתנור ואופים כ- 10-15 דקות עד שרואים שהשוליים של הבצק השחימו.
מוציאים – שוברים את הביצה ומניחים במרכז .
מכניסים לאפייה של עוד כ- 5 דקות עד שרואים שהביצה אפויה – לא יותר מידי כדי שתישאר
רכה.
מוציאים ומגישים – עם פטרוזיליה קצוצה מעל .
זה מושלם !
ארוחת ערב קלילה וטעימה

וכאן עוד מגוון מתכונים מהירים וקלים
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !