סיר קציצות נהדר וטעים שהכנתי לסופשבוע ואני משתפת כאן את המתכון.
יצא כל כך טעים ושווה שכדאי לכם לנסות ולהכין.
השילוב של שעועית ירוקה מאוד טעים ומוסיף המון טעם לסיר.
הרוטב מורכב מעלים ירוקים – בעיקר מה שהיה לי במקרר ובתוספת של כרישה בצל ושום
המצרכים –
חצי קילו בשר בקר טחון וטרי !
ביצה
בצל גדול
גזר
מלח,פלפל שחור
כף סולת או קמח/קמח מצה
חצי כפית בהרט או תבלינים שאתם אוהבים.
מעט סולת לציפוי הקציצות/קמח תירס בפסח
לרוטב בסיר
בצל קצוץ
כרשה חתיכה 20 ס”מ קצוצה
חופן עלי מנגולד קצוצים
2-3 ענפי סלרי עלים קצוץ
10 עלי בזיליקום קצוצים
3 שיני שום קצוצות
תפוח אדמה קוביות
קישוא קוביות
שעועית ירוקה כוס וחצי או יותר.
כף סילאן/רכז רימונים
מלח
פלפל שחור
חצי כפית כורכום (בעיקר לתת צבע)
לסיום הבישול מעט מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה –
- מכינים את תערובת הקציצות – במעבד מזון קוצצים בצל וגזר היטב.
- מוסיפים לבשר בקערה.
- משלבים ביצה ,סולת ותבלינים ומערבבים היטב לתערובת אחידה .
- יוצרים קציצות מצפים בסולת או קמח וצולים היטב במחבת טפלון עם מעט שמן .
- במקביל מכינים את הציר בסיר רחב – מטגנים במעט שמן , בצל שום וכרישה.
- משלבים את הירוקים הקצוצים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות ואז את תפוחי האדמה והקישואים .
- מוסיפים את התבלינים הסילאן ואז כוס וחצי מים .
- מסדרים את הקציצות המטוגנות בסיר מכסים ולאחר שרותח מעבירים לאש נמוכה – בישול של חצי שעה בערך.
- לאחר חצי שעה משלבים את השעועיות הירוקה וממשיכים בבישול עוד כחצי שעה.
- במידה ורואים שחסר נוזלים מוסיפים מעט מים.
- בסיום הבישול סוחטים מעט לימון מעל התבשיל.
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
סיר נפלא וטעים – מומלץ !!!