פשטידת תרד ומצות – ספנקופיטה לפסח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

הכנתי פשטידת תרד עם מצות וכל טוב

יצאה טעימה בצורה בלתי רגילה .

אני ממש אוהבת להכין בפסח פשטידות במחבת .

זה קל וזה טעים , אפשר לחלוק עם כל המשפחה לארוחת ערב קלילה וטעימה.

המצרכים –

חבילה גדולה תרד (או מנגולד )

בצל גדול קצוץ או 2 בצלים בינוניים

כחצי כוס גבינה צפתית מפוררת

כחצי כוס גבינת מוצרלה מוגרדת או צהובה גאודה ,קצ’קבל- מה שיש

כוס חלב

גביע קוטג’

מלח

פלפל שחור

2 בצלים ירוקים קצוצים

חופן שמיר קצוץ

6 מצות שבורות דק

4 ביצים

אופן ההכנה –

שוברים את המצות לקערה .

מרטיבים עם החלב.

מטגנים את הבצל לקירמול קל ומוסיפים.

שוטפים וקוצצים את התרד.

מוסיפים לקערה .

וכך גם את שאר המצרכים.

מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ורטובה.

מחממים סיר נונסטיק או מחבת גבוהה עם מעט שמן זית .

שופכים את כל התערובת פנימה ומיישרים.

מבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות ואז מנמיכים את האש לעוד כ 10 דקות.

בעזרת צלחת הופכים לצד שני .

ממשיכים באותן שלבי טיגון .

עד שהפשטידה זהובה היטב.

מוציאים לצלחת ומגישים .

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments