
הכנתי פשטידת תרד עם מצות וכל טוב
יצאה טעימה בצורה בלתי רגילה .
אני ממש אוהבת להכין בפסח פשטידות במחבת .
זה קל וזה טעים , אפשר לחלוק עם כל המשפחה לארוחת ערב קלילה וטעימה.
המצרכים –
חבילה גדולה תרד (או מנגולד )
בצל גדול קצוץ או 2 בצלים בינוניים
כחצי כוס גבינה צפתית מפוררת
כחצי כוס גבינת מוצרלה מוגרדת או צהובה גאודה ,קצ’קבל- מה שיש
כוס חלב
גביע קוטג’
מלח
פלפל שחור
2 בצלים ירוקים קצוצים
חופן שמיר קצוץ
6 מצות שבורות דק
4 ביצים
אופן ההכנה –
שוברים את המצות לקערה .
מרטיבים עם החלב.
מטגנים את הבצל לקירמול קל ומוסיפים.
שוטפים וקוצצים את התרד.
מוסיפים לקערה .
וכך גם את שאר המצרכים.
מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ורטובה.
מחממים סיר נונסטיק או מחבת גבוהה עם מעט שמן זית .
שופכים את כל התערובת פנימה ומיישרים.
מבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות ואז מנמיכים את האש לעוד כ 10 דקות.
בעזרת צלחת הופכים לצד שני .
ממשיכים באותן שלבי טיגון .
עד שהפשטידה זהובה היטב.
מוציאים לצלחת ומגישים .