עלי מנגולד החביבים עלי הפעם במילוי צמחוני -טבעוני
סיר שמח ומלא צבעים וטעמים.
בואו להכין,
המצרכים
2 חבילות עלי מנגולד
3/4 כוס אורז בסמטי/עגול
1/4 כוס עדשים שחורות
בצל קצוץ
חצי כוס כרשה קצוצה
גזר מגורד
גרידת לימון
עשבי תיבול ירוקים קצוצים – חופן בזיליקום
אורגנו, שמיר – אפשר כל ירק שאוהבים
ענף סלרי קצוץ ללא עלים
פלפל ירוק חריף (אפשרי )
בצל ירוק קצוץ
מלח, פלפל, 1/2 כפית סוכר
לבישול הציר-
בצל קצוץ
גזר קוביות
גזר סגול קוביות ( אפשר סלק)
בטטה קטנה קוביות
ענף סלרי חתוך
מלח, פלפל, מיץ מלימון שלם
2 כפות סילאן
משרים את העדשים כשעה ומסננים.
מניחים בקערה את האורז והעדשים. מוסיפים עשבי תיבול, גזר מגורד ותבלינים.
מטגנים את הבצל הקצוץ והכרשה עד להזהבה קלה.
משלבים לתערובת.
חולטים את עלי המנגולד במים חמים כחצי דקה.
מניחים 1-2 כפות גדושות במרכז העלה ומגלגלים.
מניחים בסיר בצפיפות.
מכסים במים ולאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה.
להגשה מטפטפים מעט לימון ,
בתאבון !