זאת העוגה שאני מכינה בקיץ באופן די קבוע בסופי שבוע .
גם כי חם ואין חשק להדליק תנור וגם כי זו ממש עוגה של קיץ
קלה וטעימה ואין אחד שלא אוהב מקטן ועד גדול…
את הקרם אני דווקא משדרגת עם שמנת חמוצה ולא עם גבינה – נסו ותראו שיוצא קרם פשוט נהדר , עוג טוויסט שמוסיף – להרטיב את הביסקויטים בקפה במקום בחלב.
הכנתי בתבנית 20/20 פיירקס שיש לי בגודל הזה.
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
ביסקוויטים פתי בר כחצי חבילה של 500 גר’ -אולי קצת יותר
שמנת מתוקה 250 מ”ל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל כחצי חבילה
רבע כוס חלב
גביע שמנת חמוצה
כף סוכר (אפשר גם בלי)
לשוקולד-
100 גר’ שוקולד מריר או חלב – אפשר לערבב
רבע כוס שמנת מתוקה
להרטיב את הביסקוויטים-
אספרסו או נס קפה מהול במים (אפשר חלב עם רום)
מראש אני אומרת ! אם תרצו עוגה גדולה תצטרכו להכפיל את הכמות ,
לתבנית מלבנית או פיירקס גדול מלבני
אני הכנתי בתבנית קטנה !
אופן ההכנה –
מקציפים שמנת עם חלב ואינסטנט וניל בסוף ההקצפה מוסיפים את השמנת ומערבבים ממש עוד דקה.
הקרם מוכן.
מרטיבים (ממש רק נגיעה לא לטבול הרבה !) ביסקוויטים ומשטחים בתחתית של התבנית.
מורחים שכבה של קרם ושוב ביסקוויטים טבולים בקפה , ושוב קרם מעל .
שכבה למעלה של ביסקוויטים .
מכניסים לקירור ובינתיים מכינים את גנאש השוקולד .
מחממים את השמנת במיקרו כדקה.
מוסיפים את קוביות השוקולד .
מחכים דקה או 2 ומערבבים.
משטחים את הקרם מעל הביסקוויטים ומכניסים לקירור.
עוגה נהדרת וקלה ומכינים אותה ממש בכמה דקות!
תרצו להגדיל ? פשוט תכפילו את כמויות העוגה לתבנית מלבנית גדולה.
הצטרפו לקהילה שלי בפייסבוק מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
אשמח לדעת מה גודל התבנית שבה את הכנת את העוגה😊
תבנית 20/20