עוגיות בולו הן עוגיות מהמטבח הטוניסאי והטריפוליטאי.
עוגיות מיוחדות ומתובלות שמכינים בעיקר למוצאי כיפור .
בצאת הצום מכינים כוסות עם תה קקוויה (תה עם בוטנים ) ושולחן עמוס מתוקים וריבות.
עוגת בסטליאן, עוגת ספרה ועוגיות הבולו המיוחדות עם ריח אניס משכר.
עוגיות מאוד עשירות מלאות בטעם ומעולות ללוות גם , תה או קפה של אחר הצהריים.
העוגיות במקור הוכנו עם מרגרינה או שמן אני הכנתי עם חמאה ושמן.
יצאו מעולות, פריכות וקראנצ’יות ומלאות בטעם.
רוצו להכין כי הן ממש מיוחדות.
הכמות ל – 2 תבניות תנור – אפשר להכפיל כמויות
איך מכינים עוגיות בולו ?
מתכון לעוגיות בולו פריכות לשבירת הצום
לפני שמתחילים – ממש כדאי להצטרף אלי לעמוד שלי באינסטגרם
נכנסים כאן ועושים עקוב
המצרכים-
400 גר’ קמח תופח (אפשר רגיל עם אבקת אפייה)
חופן אבקת שקדים(שקדים טחונים כרבע כוס)
2 ביצים
1/2 כוס שמן
50 גר’ חמאה
קורט מלח
סוכר וניל
1/2-3/4 כוס סוכר
כפית גדושה גרידה מתפוז
1/4 כוס מים
כפית אבקת זרעי שומר
כף זרעי שומר גרוסים מעט או ינסון
חופן צימוקים
חופן שקדים גרוסים גס
חופן שומשום
אופן ההכנה –
מניחים את כל המצרכים בקערה ומעבדים לבצק אחיד.
מכניסים למקרר לרבע שעה.
מכינים צלחת עם שומשום וצלחת עם שקדים שלמים.
יוצרים צורה לעוגיות – אפשר בצורת מעויין או עגולות.
נועצים שקד במרכז ומגלגלים בשומשום.
מניחים על נייר אפייה ומשטחים מעט עם הידיים.
מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 170 מעלות 20 דקות
ואחר כך מורידים טמפרטורה ל – 150 לעוד 20 דקות.
הריח שמציף את הבית פשוט נפלא
רוצו להכין עוגייה ממש שווה ומיוחדת למוצאי כיפור ובכלל.
עוגיות בולו לשבירת הצום – אפשר להכין מראש ולאחסן בקופסה אטומה !
צום קל וחתימה טובה !
- רוצים להכין פרווה ? מחליפים חמאה בשמן – 1/4 כוס
מתכונים מהמטבח הטריפוליטאי שלי
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום